Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Se spune că este cel mai bun vaccin: Are o eficienţă de 67% împotriva infecţiilor simptomatice și de 80% contra deceselor

Sinovac
CoronaVac Sinovac

Vaccinul CoronaVac dezvoltat împotriva maladiei COVID-19 de compania chineză Sinovac a demonstrat o eficienţă de 67% în prevenirea infecţiilor simptomatice, potrivit primului studiu în rândul populaţiei ce a vizat acest ser, au anunţat vineri reprezentanţii guvernului din Chile, citaţi de Reuters.

Totodată, vaccinul CoronaVac a prezentat o eficienţă de 85% în prevenirea spitalizărilor şi o eficienţă de 80% în prevenirea deceselor asociate maladiei COVID-19, a anunţat guvernul chilian, prezentând un raport întocmit de Ministerul Sănătăţii din această ţară, potrivit agerpres.ro.

Prin acest studiu, Chile a devenit una dintre puţinele ţări din lume, alături de Marea Britanie şi de Israel, care au folosit campaniile lor naţionale de vaccinare pentru a obţine informaţii despre eficienţa vaccinurilor în afara studiilor clinice controlate, calculând eficienţa acestor seruri care se confruntă cu mai multe variabile imprevizibile ce apar în rândul populaţiilor.

Studiul din lumea reală realizat în Israel pentru a măsura eficienţa vaccinului Pfizer-BioNTech a analizat rezultatele obţinute de la 1,2 milioane de persoane, dintre care unele au fost vaccinate, iar altele nu au primit acel vaccin.

Autorităţile din Chile au examinat eficienţa vaccinului CoronaVac în rândul unui grup de 10,5 milioane de persoane, împărţite în voluntari vaccinaţi şi voluntari nevaccinaţi.

Datele astfel obţinute sunt mai bune decât informaţiile precedente care au fost publicate despre eficienţa vaccinului CoronaVac, calculată în cadrul unor studii clinice.

La începutul lunii ianuarie, cercetători din Brazilia au anunţat că vaccinul CoronaVac a avut o "eficienţă clinică" de 78% împotriva "cazurilor medii şi severe" de COVID-19 în faza 3 a studiilor clinice. Aceiaşi cercetători au adăugat apoi un grup de voluntari cu "infecţii foarte uşoare" şi anunţat că eficienţa generală a acestui vaccin chinezesc era de 50,4%.

Indonezia a acordat autorizaţia de utilizare în regim de urgenţă pentru vaccinul CoronaVac în baza unor date intermediare care arătau că acest ser are o eficienţă de 65%.

Într-un studiu realizat în Turcia, vaccinul CoronaVac a arătat o eficienţă de 83,5% în prevenirea infecţiilor simptomatice şi o eficienţă de 100% în prevenirea cazurilor severe de îmbolnăvire şi a spitalizărilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.