Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este haos total în Haiti! Banca centrală a fost luată cu asalt de bandiți, agenţii de securitate au ucis mai mulţi atacatori / Video

Luckenson JEAN / AFP / Profimedia
inchisoare haiti

Este haos total în Haiti! Banca centrală a fost luată cu asalt de bandiți, agenţii de securitate au ucis mai mulţi atacatori

Banca centrală din Haiti a respins un asalt armat, în cursul căruia agenţii de securitate au ucis mai mulţi atacatori, a declarat marţi agenţiei France Presse o sursă din interiorul instituţiei, anunță Agerpres.

Luni, banca a fost atacată de un grup de "bandiţi", iar agenţii de securitate, în colaborare cu poliţia şi armata, a reuşit să respingă asaltul; trei sau patru atacatori au fost ucişi, a afirmat sub rezerva anonimatului sursa AFP. Un agent a fost rănit de un glonţ.

Pe contul Băncii Republicii Haiti (BRH) din reţeaua X a fost publicat marţi un mesaj care exprimă "recunoştinţa profundă" pentru agenţi şi poliţia naţională haitiană, "pentru vigilenţa şi angajamentul lor permanent de a proteja comunitatea noastră". "Confruntate cu un incident produs ieri în apropierea sediului BRH (...) forţele de ordine şi echipa de securitate a instituţiei au reacţionat cu profesionalism şi eficienţă", arată textul respectiv.

Capitala haitiană Port-au-Prince este controlată în mare parte de bande înarmate

Capitala haitiană Port-au-Prince este controlată în mare parte de bande înarmate, iar BRH este una din puţinele instituţii care nu s-a refugiat din centrul oraşului.

În Haiti, unde exista deja o criză politică şi de securitate, se manifestă de la începutul lunii o recrudescenţă a violenţelor. Mai multe bande s-au aliat pentru a ataca puncte-cheie din Port-au-Prince, în cadrul luptei împotriva premierului Ariel Henry.

Acesta este puternic contestat şi nu a reuşit să se întoarcă în ţară după o vizită în Kenya. El şi-a anunţat demisia pe 11 martie, declarând totodată că guvernul său va gestiona problemele curente până la instalarea unui consiliu prezidenţial de tranziţie.

Autoritatea respectivă încă nu s-a format.

Luni, un fotoreporter al AFP a comunicat că pe străzile dintr-o suburbie bogată a capitalei au fost găsite 14 cadavre, după ce bandele au atacat încă din zori.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.