Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este OFICIAL: Benjamin Netanyahu stabilește un nou RECORD, în Israel, și îl depășește pe părintele fondator al țării

Benjamin Netanyahu

Preşedintele israelian Reuven Rivlin l-a însărcinat miercuri pe Benjamin Netanyahu să formeze viitorul guvern, în urma alegerilor legislative de pe 9 aprilie, relatează AFP.

În cadrul unei ceremonii transmise în directe la televiziune, preşedintele Rivlin i-a spus lui Netanyahu că în urma consultărilor cu liderii partidelor alese în noul parlament "65 de deputaţi (din 120) v-au recomandat".

Citește și: Mega-lovitură pentru Gică Popescu! Va fi executat silit pentru o sumă colosală

"Este a cincea oară când sunt însărcinat să formez guvernul Israelului. Nu există un privilegiu mai mare în viaţa democratică", a spus Netanyahu, informează agerpres.ro.

Premierul desemnat va avea 28 de zile la dispoziţie pentru a se înţelege cu partenerii săi privind un acord de guvernare. Termenul poate fi prelungit cu 14 zile.

Citește și: Judecătorii au decis! Radet a intrat în faliment:’Trebuie să mulțumim pentru asta Ministerului Energiei’

Dacă va reuşi să formeze viitorul guvern, Netanyahu, în vârstă de 69 de ani, va avea un al cincilea mandat de prim-ministru. La putere fără întrerupere din 2009 şi timp de 13 ani în total, dacă se pune la socoteală un precedent mandat din perioada 1996-1999, el va depăşi în iulie recordul de longevitate a lui David Ben Gourion, părintele fondator al statului Israel.

Liderii partidelor care deţin majoritatea în Knesset i l-au recomandat preşedintelui Reuven Rivlin pe Benjamin Netanyahu pentru funcţia de prim-ministru.

Citește și: Adio, dosare penale! Cum ar putea scăpa Dragnea nepedepsit

Partidul Likud (dreapta), al premierului Benjamin Netanyahu, are 35 de locuri în Knesset, la egalitate cu formaţiunea de centru-stânga Albastru & Alb, condusă de generalul Benjamin Gantz, fost şef al Statului Major al armatei israeliene. Însă Benjamin Netanyahu are şanse mari de a forma o coaliţie guvernamentală de dreapta.

În primul discurs după primirea sarcinii de a forma un nou Cabinet guvernamental, Benjamin Netanyahu s-a declarat onorat. "Voi lucra pentru toţi israelienii, atât pentru cei care au votat cu mine, cât şi pentru cei care nu au votat cu mine", a declarat liderul Likud.

Citește și: Mega-lovitură pentru Gică Popescu! Va fi executat silit pentru o sumă colosală .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.