Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este oficial! NATO îi cere Rusiei să-și retragă trupele de pe teritoriul Republicii Moldova. Chișinăul trebuie să-și decidă propriul viitor

Jurnal.md
armata rusa in transnistria

NATO îi cere Rusiei să-și retragă trupele care staționează în regiunea transnistreană a Republicii Moldova. Declarația a fost adoptată în prima zi a Summitului de la Vilnius.

Reiterăm susținerea noastră pentru integritatea teritorială și suveranitatea R. Moldova în granițele sale recunoscute la nivel internațional și cerem Rusiei să-și retragă trupele staționate în regiunea transnistreană fără acordul R. Moldova. Susținem ferm dreptul R. Moldova de a-și decide propriul viitor și cursul politic extern liber de orice interferențe externe, precum și respectăm neutralitatea R. Moldova” se subliniază în declarația adoptată azi.

NATO a mai promis să mărească ajutorul politic și practic pentru întărirea rezilienței și dezvoltarea independenței politice a R. Moldova în contextul deteriorării climatului de securitate.

Aliații salută eforturile R. Moldova de a promova reformele democratice și sunt angajați să o susțină pe măsură ce își avansează integrarea europeană. NATO va continua să ofere asistență practică prin pachetul îmbunătățit de consolidare a capacităților de apărare, în timp ce R. Moldova lucrează pentru a-și consolida capacitățile de securitate și apărare și pentru a-și moderniza forțele armate” a subliniat Alianța în declarația adoptată azi.

De asemenea, semnatarii au salutat angajamentele convenite cu miniștrii de externe ai Georgiei și Republicii Moldova și cu ministrul adjunct de externe al Bosniei și Herțegovinei privind implementarea măsurilor de sprijin personalizat ale NATO.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.