Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este situație de urgență în Georgia! Graniţa terestră cu Rusia, închisă temporar

Operation World
Georgia

Georgia şi-a închis temporar graniţa terestră cu Rusia din cauza ploilor abundente care au căzut în regiunea muntoasă dintre cele două ţări, au anunţat luni autorităţile locale, citate de Reuters, scrie AGERPRES.

"Din cauza unei situaţii de urgenţă, toate tipurile de proceduri privind controlul vamal au fost suspendate", a anunţat serviciul de venituri din cadrul Ministerului georgian de Finanţe, care administrează verificările operate în punctele de trecere a frontierei, într-un comunicat publicat pe site-ul său.

"Ca urmare a ploilor abundente şi a râurilor ieşite din matcă, o secţiune a drumului care leagă Georgia de Rusia a fost avariată", precizează acelaşi comunicat.

Un singur punct oficial de trecere există între Georgia şi Rusia la graniţa muntoasă de 900 km dintre cele două ţări. Înregistrări video au arătat mai multe autovehicule în timp ce aveau mari dificultăţi în a rula pe o şosea inundată, precum şi o mică alunecare de teren în acea zonă.

Autorităţile georgiene au spus că graniţa - o rută majoră pentru transporturile de mărfuri dintre cele două state - va fi redeschisă după ce starea vremii se va îmbunătăţi şi după ce şoseaua va fi reparată.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.