Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Este tranzacţia ANULUI: Gigantul Schweighofer vinde TOATE pădurile pe care le deţine în România

padure lemne defrisari

Grupul austriac Schweighofer a anunţat luni că vinde subsidiara Cascade Empire, care deţine peste 14.000 de hectare de păduri, şi divizia de management forestier, Ocol Silvic Cascade Empire, către compania suedeză GreenGold Group. Valoarea tranzacţiei nu a fost făcută publică, scrie NEWS.RO.

Citeşte şi: Şeful IPJ Buzău IESE LA RAMPĂ, după acuzaţiile fraţilor Cosma: 'Am dispus constituirea unui colectiv condus de adjunctul meu'

”Pădurile deţinute de Cascade Empire însumează 14.283 hectare, localizate în regiunile Hunedoara, Gorj, Vrancea, Prahova, Buzău, Neamţ şi Suceava”, se arată în comunicat.

Cascade Empire achiziţionase pădurile respective între anii 2003-2011 şi are în prezent 19 angajaţi, incluzând personalul diviziei de management forestier, iar întreaga echipă va fi preluată de noul proprietar, potrivit companiei.

Citeşte şi: Tudorel Toader, PRIMA REACŢIE, după vizita din Serbia: Ce spune ministrul despre ÎNTÂLNIREA cu Sebastian Ghiţă

Holzindustrie Schweighofer a intrat pe piaţa românească în 2003, iar în prezent operează în România trei fabrici de cherestea şi două fabrici de producţie a panourilor din lemn cu un total de circa 3.100 angajaţi.

Compania a fost acuzată în trecut de unele ONG-uri că ar achiziţiona lemn tăiat ilegal din pădurile României. În iulie 2017, retailerul de materiale de construcţii şi amenajări interioare Leroy Merlin a anunţat că a exclus, în perioada martie-iunie 2017, din lanţul său de aprovizionare 25 de furnizori, printre care şi producătorul austriac Holzindustrie Schweighofer, deoarece aceştia nu aveau certificare FSC (Forest Stewardship Council).

Citeşte şi: ULTIMA ORĂ - Poliţia Română a declanşat CONTROL INTERN, după acuzaţiile fraţilor Cosma: Ce spun despre testările FALSE ale DNA

Anterior, şi alte lanţuri de bricolaj precum Hornbach sau Brico Dépôt România anunţaseră că au redus sau sistat aprovizionarea cu produse din lemn provenind de la Holzindustrie Schweighofer.

În februarie 2018, compania a anunţat că, în medie, 70 de camioane sosesc pe zi la fabricile de cherestea din România şi a menţionat că a implementat un sistem prin care identifică transporturi neconforme şi le refuză.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.