Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estimări SUMBRE pentru Canada - COVID-19 ar putea face între 11.000 şi 22.000 de victime

www.libertatea.ro
Canada, vize, drapel

Noul coronavirus ar putea ucide între 11.000 şi 22.000 de persoane în Canada până la sfârşitul pandemiei, potrivit celor mai probabile două scenarii publicate joi de autorităţile sanitare canadiene, transmite AFP, citată de Agerpres.

De asemenea, Ottawa estimează între 934.000 şi circa 1,9 milioane de cazuri de COVID-19 până la sfârşitul crizei, dacă măsurile stricte sunt menţinute în lunile următoare, potrivit estimărilor divulgate pentru prima dată la nivel federal.

Joi, la finalul dimineţii, bilanţul epidemiei de coronavirus din Canada ajunsese la circa 20.000 de cazuri de infectare şi 476 de decese, potrivit cifrelor oficiale publicate de diferitele provincii.

Citește și: Un tratament anti-COVID-19 a avut succes la șase pacienți în stare gravă din Israel

Până pe 16 aprilie, numărul deceselor provocate de COVID-19 este aşteptat ajungă la între 500 şi 700, a declarat şefa serviciului de sănătate publică din Canada, Theresa Tam, în timpul unui briefing de presă.

În prezent, numărul cazurilor se dublează la fiecare trei - cinci zile, au precizat autorităţile, refuzând însă să estimeze când epidemia va atinge apogeul la nivel federal.

Autorităţile din Quebec, provincia cea mai afectată de pandemie, cu peste jumătate dintre cazurile din ţară, a estimat că apogeul ar putea fi atins la mijlocul lunii aprilie.

De câteva zile, premierul Justin Trudeau s-a aflat sub presiunea de a da publicităţii estimări la nivel naţional, aşa cum au făcut deja cele patru provincii cele mai afectate de pandemie (Quebec, Ontario, Alberta şi Columbia Britanică), în care au fost înregistrate 94% din cazurile din toată ţara.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.