Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estonia dorește să revoce toate licențele de schimb criptografic: Industria criptografică nu creează locuri de muncă pentru cetățeni

cryptonita.ro
estonia bitcoin criptomonede

Autoritățile de reglementare financiară din țara Estonia vor să revoce toate licențele de schimb criptografic într-un efort de a începe din nou întregul regim de reglementare.

Matis Mäeker, șeful Unității de Informații Financiare din Estonia (FIU), a cerut statului să „transforme regulamentul la zero și să înceapă licențierea din nou”, a raportat miercuri agenția locală de știri Eesti Ekspress .

Mäeker a susținut că publicul nu este conștient de riscurile din industria criptomonedelor. Fost șef al departamentului de combatere a spălării banilor la Autoritatea de Supraveghere și Rezoluție Financiară, oficialul a subliniat o serie de preocupări conexe, inclusiv activități criptografice ilegale, cum ar fi spălarea banilor și finanțarea terorismului, precum și vulnerabilitatea industriei la hacks, afirmând:

„Aceste riscuri sunt foarte, foarte mari. Trebuie să reacționăm cardinal și foarte repede. ”

Aproximativ 400 de companii din Estonia dețin acum o licență de furnizor de servicii de active virtuale (VASP), care este mai mult decât totalul licențelor VASP acordate în întreaga Uniune Europeană, a susținut Mäeker. Potrivit oficialului, astfel de întreprinderi își folosesc licențele doar pentru a „transfera sume foarte mari, în timp ce Estonia nu obține nimic din aceasta”, conform cointelegraph.com

În starea sa actuală, industria criptografică din Estonia nu creează locuri de muncă pentru cetățeni și nici nu contribuie cu „nimic semnificativ” la autoritățile fiscale ale țării, a afirmat el.

Mäeker a propus să introducă cerințe de capital mai stricte pentru industrie, inclusiv să impună companiilor criptografice potențiale să aibă cel puțin 350.000 de euro (404.000 de dolari) fie în numerar, fie în valori mobiliare. Cerința de capitaluri proprii existente pentru startup-urile din industrie se pare că se ridică la doar 12.000 de euro (13.800 de dolari).

Oficialul a sugerat de asemenea să solicite companiilor criptografice să creeze sisteme IT mai sigure și să le interzică să accepte orice altceva decât numerar greu pentru investiții în loc de opțiuni precum refinanțarea proprietății pentru a spori protecția investitorilor.

După cum sa raportat anterior, UIF din Estonia a început o represiune majoră împotriva companiilor criptografice în iunie 2020, după ce a revocat licențele a aproximativ 70% din toate VASP-urile din țară până în decembrie anul trecut. Conform difuzării publice din Estonia, autoritatea de reglementare a revocat un total de 1.808 de licențe VASP în 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.