Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estonia ocupă primul loc în Europa conform clasamentului internațional PISA, în toate cele trei domenii de evaluare

operationworld.com
Estonia

Estonia ocupă primul loc în Europa conform clasamentului internațional PISA (Program pentru evaluarea internațională a elevilor), elevii estonieni se situează pe primul loc în toate cele trei domenii de evaluare, anunță MEDIAFAX.

Ponderea elevilor performanți a crescut, în timp ce ponderea celor care au o performanță sub nivelul de bază a scăzut. Rezultatele indică faptul că nivelul de educație oferit de școala de bază nu depinde de mediul socio-economic al unui elev.

Citește și: FBI se implică în România! Anchetă de amploare, în colaborare cu Poliția Română

Tinerii de 15 ani din Estonia ocupă locul 1 în lectură, știință și matematică în Europa, în timp ce în lume, aceștia ocupă locul 5 la lectură, al 8-lea la matematică și al 4-lea la științe. Estonia aparține uneia dintre cele cinci țări la nivel global, unde elevii au demonstrat rezultate îmbunătățite în ultimele două domenii.

Rezultatele PISA sugerează că sistemul de educație din Estonia este eficient și asigură echitatea - în comparație cu alte țări, există un număr mare de elevi care, în ciuda dezavantajului socio-economic ating un nivel ridicat de competență academică.

„Trebuie să mulțumim în primul rând elevilor, părinților și profesorilor noștri pentru aceste rezultate. Dedicarea și munca grea din fiecare zi ne oferă motive să ne mândrim cu educația noastră. Rezultatele noastre PISA constant constant arată că am făcut alegeri corecte în politica noastră de educație în această lume în schimbare rapidă. Mă bucur că Estonia este din ce în ce mai cunoscută și recunoscută ca națiune a educației".a declarat Mailis Reps, ministrul Educației și Cercetării din Estonia.

Citește și: Va fi gata până la 15 decembrie! Asigurările date de premierul Ludovic Orban

PISA (Programme for International Student Assessment) este un studiu comparativ internaţional iniţiat de către Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OECD), cu scopul de a măsura dezvoltarea competenţelor de bază ale elevilor cu vârste între 15 și 16 ani, în domeniile citire/lectură, matematică şi ştiinţe. Intervalul de vârstă 15-16 ani este reprezentativ pentru finalizarea sau apropierea de finalizarea învăţământului obligatoriu. Evaluarea PISA pune accent pe competențele necesare pentru viaţa personală, socială sau pentru integrarea pe piaţa muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.