Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Estonia şi-a întărit primul tronson din graniţa sa cu Federaţia Rusă

Instagram
Estonia

Estonia şi-a întărit primul tronson din graniţa sa cu Federaţia Rusă, au anunţat poliţia şi agenţia de pază a frontierei a acestei ţări, informează dpa.

O porţiune de 23,5 kilometri lungime a gardului de protecţie în sud-estul acestei ţări baltice, care este membră a Uniunii Europene (UE) şi Organizaţiei Tratatului Atlanticului de Nord (NATO), a fost finalizată joi, cu un an înainte de termenul stabilit.

O înregistrare video făcută de un poliţist de frontieră arată un gard de protecţie înalt de doi metri consolidat cu sârmă ghimpată. Din filmare se poate vedea că porţiunea finalizată este de asemenea echipată cu sisteme de supraveghere moderne, potrivit Agerpres.ro.

"Trăim vremuri când securitatea la frontieră este mai importantă ca oricând", a declarat şeful poliţiei de frontieră estoniene, Egert Belitsev, cu referire la războiul declanşat de Rusia asupra Ucrainei.

El a subliniat de asemenea situaţia înregistrată la frontierele externe ale UE anul trecut, când mii de migranţi au încercat să intre ilegal în UE dinspre Republica Belarus.

Estonia a început să-şi securizeze frontiera terestră cu Rusia în urmă cu câţiva ani. Frontiera dintre Estonia şi Rusia are o lungime de 338 de kilometri şi o bună parte din ea trece prin Lacul Peipus, cel mai mare lac transfrontalier din Europa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.