Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Etapă 'neutralizată' în Turul Elveţiei după decesul lui Gino Maeder

Twitter
Ciclism cadere

Cea de-a şasea etapă a Turului ciclist al Elveţiei, programată între Coire şi Oberwil-Lieli, a fost "neutralizată" după decesul rutierului elveţian Gino Maeder din cauza leziunilor suferite în urma căzăturii grave din etapa a cincea, au anunţat, vineri, organizatorii competiţiei, citaţi de AFP, potrivit Agerpres.

"Plutonul va lua startul pe ultimii 30 km, iar cursa va fi neutralizată astăzi şi întreaga caravană ciclistă va forma un cortegiu în memoria ciclistului de 26 de ani până la linia de sosire", se arată într-un comunicat oficial al Turului Elveţiei.

Accidentul a avut loc la kilometrul 197 al etapei de joi, într-o coborâre vertiginoasă înaintea sosirii de la Le Punt, după cum au explicat organizatorii cursei din Ţara Cantoanelor.

Gino Maeder a fost găsit "inert în apă", într-o râpă de sub drumul respectiv, fiind imediat resuscitat şi transportat la spitalul din Chur, pe calea aerului.

"În ciuda eforturilor echipei fenomenale de la spitalul din Chur'', ciclistul elveţian "nu a putut să ducă la capăt ultima şi cea mai mare provocare a sa, iar la ora 11:30 a trebuit să ne luăm rămas bun de la una dintre luminile echipei noastre", a precizat Bahrain-Victorious în comunicatul său.

Gino Maeder, câştigătorul unei etape în Turul Italiei 2021, ocupa locul 27 în clasamentul general al Turului Elveţiei după etapa a patra.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.