Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Etapa s 6-a a Raliului Dakar a fost scurtată cu 100 de kilometri

Motorsport.com
Dakar

Dificultățile întâmpinate la finele zilei de joi de un număr semnificativ de echipaje din Dakar Rally a determinat organizatorii să ia măsuri drastice pentru etapa a 6-a ce se desfășoară vineri între AlQaisumah și Ha'il.

În etapa a 5-a concurenți de la toate categoriile de la Raliul Dakar au ajuns cu dificultate la finish, fiind puși în situația de a rula pe timp de noapte.

Din această cauză, organizatorii au decis să amâne cu 90 de minute plecarea din bivuacul de la Al Qaisumah. De asemenea, traseul etapei a fost scurtat cu 100 de kilometri, pentru a-l face mai puțin dur pentru concurenți și pentru a putea termina etapa înainte de apus.

Cu toate acestea, traseul va fi unul destul de dificil pentru concurenții care vor trebui să lupte cu nisipul și cu dunele.

„Deși abilitățile de navigare vor juca din nou un rol decisiv în rezultatul probei speciale, capacitățile fizice ale riderilor și ale piloților vor fi, de asemenea, testate în mod sever, fiind necesar un efort considerabil” se precizează în comunicatul remis de organizatori.

După etapa a 6-a de vineri, urmează o zi de odihnă, concurenții urmând să își reîncarce bateriile în localitatea Ha’il.

Inițial traseul trebuia să aibă 618 kilometri, din care 448 pe probă specială, cea care în final va avea doar 348 de kilometri.
Site-ul oficial al competiției, dakar.com, descrie drumul către Ha’il ca fiind 100% neted și nisipos.

„Pe parcursul acestei etape concurenții vor avea de înfruntat dune în toate formele și culorile, care vor testa capacitatea concurenților de a le aborda pe urcare și pe coborâre. Motocicliștii se vor confrunta cu cea mai mare provocare aici și chiar și cei mai duri rideri vor ajunge la final cu brațele ca jeleul. Unii ar putea chiar să cunoască deșertul după apus ... și vor trebui să se mulțumească cu o zi de odihnă foarte scurtă” - apreciază organizatorii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.