Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Rusia vrea să controleze toată piața criptografică, prin dezvoltarea unei platforme de urmărire a activității criptomonedelor

feedbinary.com
bitcoin criptomonede rusia

Autoritățile federale din Rusia avansează cu un plan de monitorizare atentă a activității criptomonedelor pentru tranzacții ilicite și dezanonimizarea identităților utilizatorilor de criptomonede.

Serviciul Federal de Monitorizare Financiară din Rusia, cunoscut și sub numele de Rosfinmonitoring, a ales un contractor pentru dezvoltarea unei platforme de urmărire a activității criptomonedelor. Potrivit datelor de pe site-ul de achiziții de stat din Rusia, țara va aloca 14,7 milioane de ruble (200.000 USD) din bugetul său pentru a crea un „modul pentru monitorizarea și analiza tranzacțiilor cu criptomonede” utilizând Bitcoin ( BTC ).

Conform datelor oficiale, contractul de achiziție a fost acordat unei companii denumite RCO, care este susținută indirect de cea mai mare bancă rusă, Sber, cunoscută anterior sub numele de Sberbank.

Conform documentației contractului, RCO va avea sarcina de a construi un instrument de monitorizare pentru urmărirea mișcării activelor financiare digitale și menținerea unei baze de date cu portofele de criptomonede implicate în activități ilicite, precum și monitorizarea comportamentului utilizatorilor de criptomonede pentru a le identifica.

Platforma va fi, de asemenea, concepută pentru a compila profiluri detaliate ale utilizatorilor de cripto și a evalua rolul acestora în activitatea economică, precum și pentru a identifica probabilitatea participării lor la activități ilegale. Potrivit Rosfinmonitoring, viitorul instrument de urmărire criptografică din Rusia ar îmbunătăți eficiența monitorizării financiare principale și a conformității, precum și va asigura siguranța fondurilor bugetare.

Această ultimă dezvoltare marchează o altă etapă a eforturilor Rusiei de a urmări tranzacțiile cu criptomonede după ce Rosfinmonitoring a anunțat inițiativa „Transparent Blockchain” care urmărește să urmărească mișcarea activelor financiare digitale în urmă cu un an.

După cum sa raportat anterior, autoritatea a planificat să „reducă parțial anonimatul” tranzițiilor care implică active digitale majore precum Bitcoin și Ether ( ETH ), precum și criptomonede orientate către confidențialitate precum Monero ( XMR ). Monitorizarea Rosfin a dezvăluit inițial planuri de urmărire a tranzițiilor criptografice în august 2018 .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.