Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ethereum scade, dar Bitcoin rămâne stabil (analiză)

benzinga.com
criptomonede economii bitcoin

La începutul săptămânii trecute, prețul Bitcoin a depășit 28.000 de dolari, dar a scăzut rapid până la aproximativ 27.000 de dolari, înainte de a reveni la nivelul la care se tranzacționează acum, în jurul valorii de 27.600 de dolari.

Ethereum a înregistrat însă un declin semnificativ săptămâna trecută, scăzând cu aproximativ 5,8%. Acesta a început săptămâna trecută tranzacționându-se în jurul valorii de 1.700 de dolari, dar a înregistrat o scădere pe parcursul celor șapte zile și acum se tranzacționează în jurul valorii de 1.610 dolari pe eToro.

Bitcoin a înregistrat o scădere a prețului pe termen scurt pe fondul raportului de vineri privind piața muncii din SUA, care a arătat mult mai multe noi locuri de muncă decât se aștepta piața, în ciuda unei "răciri" în evoluția salariilor și a creșterii șomajului. Dar acest lucru a fost de scurtă durată, iar prețul a revenit rapid în urcare.

Acest lucru se întâmplă în ciuda unei situații dificile pe piața obligațiunilor, care pare să dea semne de îngrijorare cu privire la narațiunile privind ratele dobânzilor "mai mari pentru mai mult timp". Randamentele obligațiunilor pe 10 ani din SUA au crescut în ultima lună, fapt ce nu pare să fi îngrijorat prea mult piața bitcoin.

Miercuri, săptămâna aceasta urmează să fie publicate notele de ședință din septembrie ale Comitetului Federal pentru Piețe Deschise (Fed Open Markets Committee - FOMC), care ar putea atrage atenția piețelor. Cele mai recente cifre privind prețurile de consum din SUA vor fi publicate joi, ceea ce va capta, de asemenea, atenția piețelor.

Ambele prezintă un interes deosebit, în condițiile în care îngrijorările legate de dobânzi se răsfrâng asupra sentimentului, în timp ce sezonul câștigurilor începe vineri, iar marile instituții financiare ne vor oferi din nou informații despre sănătatea financiară a economiei globale.

În acest moment, Bitcoin pare să facă față cu brio ultimelor evenimente macro, însă alte criptoactive de pe piață nu rezistă la fel de bine.

Ethereum devine mai centralizat

Sosirea actualizărilor Merge și Shanghai în rețeaua Ethereum a venit cu prețul centralizării și al randamentelor inferioare ale staking-ului, potrivit unui raport al JPMorgan.

Centralizarea sporită reprezintă o problemă pentru utilizatori, deoarece crește probabilitatea apariției unor probleme de lichiditate sau a unor atacuri, potrivit raportului. Totuși, este dificil de evaluat efectele a ceea ce este, în esență, un proces de dezvoltare în curs de desfășurare, mai ales că noi actualizări sunt prevăzute în lunile următoare.

Raportul notează, de asemenea, că randamentul s-a deteriorat în urma ambelor evoluții. Din nou, acest lucru este dezamăgitor pentru investitori, dar reflectă pur și simplu condițiile existente pe piață. Staking-ul este un domeniu în curs de dezvoltare pe piața cripto, cu Ethereum în frunte. În schimb, este esențial ca investitorii să cântărească beneficiile procesului în raport cu potențialele riscuri.

Minerii de Bitcoin se pregătesc pentru halving (înjumătățire)

Minerii de Bitcoin au avut câțiva ani dificili în care au navigat printre prețurile în creștere ale energiei și piețele agitate, ceea ce a făcut ca economia mineritului celui mai mare criptoactiv din lume să devină un puzzle.

Dar există semnale că minerii își fac planuri pentru următorul halving, care se pare că va avea loc anul viitor. Minerul canadian Iris Energy, de exemplu, tocmai a anunțat o creștere cu 25% a capacității sale de minerit, în timp ce se pregătește pentru această înjumătățire.

Firma și-a mărit deja hashrate-ul cu 25% datorită capacității suplimentare. Alți mineri care nu pregătesc terenul vor avea probleme in a obține profit, deoarece echipamentele mai puțin eficiente înseamnă mai puține câștiguri datorită procesului de înjumătățire a recompensei pe bloc de bitcoin.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.