Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Ethiopian Airlines continuă colaborarea cu Boeing în ciuda prăbușirii aeronavei 737 MAX

Wikimedia Commons
Boeing RC-135V

Ethiopian Airlines a declarat luni că va menține legăturile strânse cu fabricantul american de avioane Boeing, în ciuda situației iscate de prăbușirea, din această lună, a aeronavei 737 MAX 8, în urma căreia au murit 157 de persoane, potrivit mediafax.

Directorul companiei, Tewolde Gebremariam a promis, de asemenea, că va colabora îndeaproape cu anchetatorii în privința accidentului din 10 martie.

Boeing se află în centrul unor investigații după accident, cel de-al doilea din ultimele cinci luni care a implicat noul model 737 MAX 8. Cu toate acestea, Tewolde a afirmat că relația dintre Ethiopian Airlines și Boeing se menține într-o notă pozitivă. „În ciuda tragediei, companiile aeriene Boeing și Ethiopian Airlines vor continua să mențină legături strânse”, a susținut acesta în cadrul celei mai ample declarații scrisă de când s-a petrecut tragedia.

„Ne angajăm să colaborăm cu Boeing și cu colegii noștri din toate companiile aeriene pentru a face călătoriile cu avionul chiar mai sigure decât sunt”, a mai afirmat acesta, adăugând însă: „Multe întrebări privind avionul 737 MAX 8 rămân fără răspuns”. Gebremariam nu a dorit să speculeze cauza accidentului, dar a apărat programul de formare al personalului companiei aeriene.

Aeronava 737 MAX 8 a fost menținută la sol în întreaga lume, reducând 28 de miliarde de dolari din valoarea de piață a companiei Boeing și a ridicat întrebări în privința unor comenzi făcute de companii, fapt ce a costat compania Boeing peste 500 de miliarde de dolari.

Tewolde Gebremariam și-a manifestat susținerea deciziei de a opri zborurile avionului. „Până când vom avea răspunsuri, a supune la risc chiar și o singură viață în plus este prea mult”, a spus acesta. Tewolde a spus că ambii piloți ai avionului Ethiopian Airlines care s-a prăbușit au fost instruiți pe deplin, „dincolo de” cerințele Boeing și ale Administrației Federale a Aviației din SUA.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.