Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Etiopia și Eriteea vor semna un acord de pace la Jeddah

http://www.ibtimes.com/
Etiopia

Etiopia şi Eritreea vor semna duminică la Jeddah, în Arabia Saudită, un acord de pace întărind reconcilierea începută în iulie între cele două ţări, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt adjunct al Naţiunilor Unite, Farhan Aziz Haq, citat de AFP preluată de Agerpres.

Organizată de regele Salman, întâlnirea urmăreşte să adopte un "acord adiţional care să contribuie la consolidarea noilor relaţii pozitive" dintre cele două ţări, a adăugat el fără detalii suplimentare.

Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, şi preşedintele Comisiei Uniunii Africane, Moussa Faki Mahamat, vor fi, de asemenea, prezenţi la ceremonia de semnare, a precizat Farhan Aziz Haq în cursul briefingului de presă cotidian al Naţiunilor Unite.

Cu zece zile înainte de Adunarea Generală a ONU la New York, ea va reprezenta o nouă demonstraţie a neaşteptatei apropieri dintre Etiopia şi Eritreea, lansată de premierul reformator de la Addis Abeba, Abiy Ahmed.

Această apropiere s-a tradus până în prezent prin redeschiderea ambasadelor la Asmara şi Addis Abeba, restabilirea legăturilor aeriene, relaţiilor comerciale şi a liniilor telefonice şi redeschiderea posturilor de frontieră închise de peste 20 de ani.

Între Etiopia şi Eritreea a avut loc în perioada 1998-2000 un război convenţional care a făcut circa 80.000 de morţi, în special din cauza unui dezacord privind frontiera lor comună.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.