Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Etiopia: ONU confirmă că o lovitură aeriană a vizat o grădiniţă din regiunea rebelă Tigray

ISS Africa
Tigray Eritreea Etiopia

Fondul Naţiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) a condamnat sâmbătă lovitura aeriană înregistrată în ajun în regiunea etiopiană rebelă Tigray, afirmând că ea a vizat o grădiniţă şi a cauzat moartea sau rănirea mai multor copii, transmite AFP, potrivit Agerpres.

Aceasta este prima confirmare internaţională a faptului că o grădiniţă a fost lovită, aşa cum afirmă rebelii din Tigray, în timp ce guvernul etiopian dă asigurări că acţiunile sale vizează doar ''ţinte militare''.

''UNICEF condamnă ferm lovitura aeriană de la Mekele, capitala regiunii Tigray din Etiopia. Lovitura a atins o grădiniţă, ucigând sau rănind mai mulţi copii'', a denunţat directoarea executivă a organizaţiei, Catherine Russell.

''Încă o dată, copiii au plătit un preţ mare din cauza escaladării violenţelor în nordul Etiopiei. De doi ani, copiii şi familiile lor din această regiune trăiesc cu frică din cauza acestui conflict. Această situaţie trebuie să înceteze'', a adăugat ea.

Guvernul etiopian nu a reacţionat la declaraţiile ONU.

La rândul său, directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, el însuşi originar din Tigray, a scris pe Twitter că ''încă o dată a rămas fără cuvinte'' în faţa ''acestui eveniment şi a pierderii de vieţi nevinovate'', calificând lovitura aeriană drept o ''barbarie''.

După ce iniţial au bătut în retragere, forţele rebele din Tigray au reluat contraofensiva la jumătatea anului trecut în cea mai mare parte a regiunii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.