Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Etiopia stă pe un butoi cu pulbere: Eritreea îşi mobilizeaza trupele și se fac pregătiri de război

medafricatimes.com
Eritreea Etiopia

Eritreea își mobilizează forțele armate, pe fondul reizbucnirii conflictului din nordul Etiopiei, a declarat sâmbătă guvernul canadian, ceea ce ridică temeri că luptele s-ar putea intensifica, într-un război care a provocat deja strămutarea a milioane de oameni şi a declanșat un dezastru umanitar în nordul Etiopiei, informează Rador.

"Autoritățile locale au lansat un apel general pentru mobilizarea forțelor armate ca răspuns la conflictul din nordul Ethiopiei", se arată într-un comunicat de recomandare de călătorie, emis de Canada.

Guvernul canadian și-a îndemnat cetățenii din Eritreea să își limiteze mișcările și să monitorizeze mass-media locală. Nu se înţelege clar din declarație dacă Eritreea își mobilizează forțele în scopuri ofensive sau defensive. Ministrul informațiilor din Eritreea, Yemane Gebremeskel, și purtătorul de cuvânt al guvernului etiopian, Legesse Tulu, nu au răspuns imediat la solicitările pentru un comentariu.

"Gărzile de la ambasade, complexe ONU și reședințe diplomatice și-au exprimat temerile că vor ar putea fi luate de pe pozițiile lor din cauza înrolării pe scară largă", a declarat pentru Reuters un diplomat din Cornul Africii. Un exilat eritreean a declarat pentru Reuters că doi membri de familie din interiorul Eritreei au spus că guvernul trimite cetățeni sub 60 de ani să lupte și că autoritățile au avertizat că dezertorilor li se vor confisca casele. Reuters nu a putut verifica independent informaţiile

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.