Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Nicolăescu dă de gol SRI: Ce spune fostul ministru liberal

Eugen_Nicolăescu

Fostul ministru al Sănătăţii, Eugen Nicolăescu, a declarat luni că nu îşi aminteşte ca în timpul celui de-al doilea mandat al său la minister să fi primit vreo informare de la SRI referitoare la dezinfectanţi sau la anumite firme.

"În al doilea mandat din anul 2013 nu îmi aduc aminte să fi primit vreo informare a SRI referitoare la dezinfectanţi sau la anumite firme. Dacă s-ar fi întâmplat aşa, tot aş fi putut să îmi aduc aminte, pentru că, în mod normal, o asemenea informare se duce către Inspecţia Sanitară de Stat, care este abilitată, potrivit legii, să facă verificări şi care atunci când termină o verificare face un raport, care se înaintează cu o serie de concluzii şi cu o serie de măsuri. Nu îmi aduc aminte să fi primit un asemenea raport pe această temă", a spus Nicolăescu, la Parlament.

Citește și: China le interzice femeilor să se filmeze când mănâncă banane: Care e motivul / VIDEO

El a precizat că informările transmise de SRI aveau şi au caracter secret şi strict secret.

Întrebat dacă în privinţa infecţiilor nosocomiale a primit informări, fostul ministru a răspuns: "Vă imaginaţi că şi infecţiile nosocomiale sunt obligatoriu legate şi de dezinfectanţi, pentru că, în mod normal, când primeşti un raport despre o infecţie trebuie să vezi şi dacă s-au întreprins sau nu măsuri corecte de dezinfecţie şi, în general, de tot ceea ce medicina spune că trebuie făcut în asemenea situaţii. Nu îmi aduc aminte să fi primit o asemenea informare, dar vă aduc aminte că în contractele de management ale directorilor de spitale există un indicator referitor la modul în care evoluează infecţiile nosocomiale şi acel indicator este un criteriu de apreciere asupra activităţii unui manager de spital".

Citește și: Au fost filmați când făceau sex în parcare / VIDEO 18+

Serviciul Român de Informaţii a trimis, în ultimii cinci ani, circa 100 de informări despre disfuncţionalităţile din sistemul public de sănătate, inclusiv legate de fenomenul infecţiilor nosocomiale intraspitaliceşti, a informat luni instituţia, scrie agerpres.ro.

Sursa citată a menţionat că informările au conţinut şi "aspecte referitoare la calitatea necorespunzătoare pentru dezinfectanţii utilizaţi la nivelul unităţilor spitaliceşti din ţară".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.