Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Nicolicea DESLUȘEȘTE implicarea Luminiței Odobescu în numirea lui Kovesi la Parchetul European: NU a avut mandat de la Dăncilă

Inquam Photos / Octav Ganea
Eugen Nicolicea

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a declarat, joi, că în cazul în care Laura Codruța Kovesi va ajunge procuror șef european, aceasta își va exercita atribuțiile. Acesta mai spsu că neimplicarea ambasadorului Odobescu nu este un "mandat" din partea premierului.

Întrebat ce părere are despre "mandatul" dat Viorica Dăncilă, ambasadorului Odobescu, de a vota împotriva Laurei Codruța Kovesi, deputatul PSD Eugen Nicolicea a spus că nu consideră că "este un mandat dat de premierul Dăncilă"

"A nu susține pe cineva nu înseamnă că ai un mandat, ci doar că nu te implici, iar în ceea ce privește punctul meu de vedere general, este bine ca în funcțiile de conducere europene, în funcțiile importante europen, să fie cât mai mulți români", a afirmat deputatul PSD Eugen Nicolicea, joi, la Digi 24.

Citește și: Victor Ponta a EXPLODAT la adresa PSD, după ce impozitarea pensiilor speciale a trecut de Senat: Trădătorii voștri sunt Dăncilă, Teodorovici și Fifor

Întrebat dacă argumentul suspiciunilor invocat de Viorica Dăncilă în cazul lui Kovesi nu ar fi fost valabil și pentru candiadtura Rovanei Plumb la funcția de comsiar european, Eugen Nicolicea a răspuns:

"După cum știți Parlamentul nu votează așa în orb. Întâmplător sunt chiar președintele Comisiei Juridice care am văzut și studiat dosarul și am propus această soluție, însușită de Paramentul României, care le place sau nu le place unora, este reprezentantul suprem al poporului român. Din momentul în care Parlamentul își exercită o prerogativă constituțională, orice comentarii, ale mele sau ale dumneavoastră sunt de prisos. Doamna Rovana Plumb nu are și nu a avut niciun fel de problemă", a mai spus social-democratul.

"Procurorii și-au dus până la capăt investigația și au instrumentat dosarul, «făcătura», aceea spre Parlament. Am văzut dosarul și știu exact ce spune. Competențele sunt prevăzute de Constituție, Parlamentul și-a exercitat această prerogativă care este și o obligație, nu un moft și în momentul în care s-a făcut acest lcuur orice comentariu este de prisos . nu poți să spui că un procuror este mai important decât reprezentantul suprem al poporului. Prezumția de nevinovăție este prezentată în Constituție", a precizat deputatul PSD.

Acesta a mai spus că Laura Codruța Kovesi își va exercita atribuțiile dacă va ajunge procuror șef european.

Chestionat dacă se bucură de victoria Laurei Kovesi, Eugen Nicolicea a spus că nu era în "obiectivul" său să se pronunțe "pentru" sau "contra".

Ambasadorii statelor membre ale UE au votat, joi, pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european. Potrivit surselor MEDIAFAX, au existat 17 voturi „pentru” din totalul de 22 de voturi exprimate.

Surse europene au declarat pentru MEDIAFAX că votul urmează să se comunice Parlamentului European, apoi va mai fi o întâlnire a Consiliului miniștrilor care vor lua act de decizia din COREPER, unde s-a votat pentru desemnarea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european.

Viorica Dăncilă a declarat miercuri seară că ambasadorul României la Uniunea Europeană va vota împotriva Laurei Codruța Kovesi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.