Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Sturza, ministrul Apărării din Moldova, îl atacă dur pe Igor Dodon

Eugen Sturza ministrul apararii

Ministrul Apărării din Moldova, Eugen Sturza, îl atacă pe Igor Dodon, acuzând-l că vrea să țina armata moldoveană într-o stare precară de înzestrare, dar și pentru faptul că dezinformează opinia publică. Într-o postare pe facebook, Sturza lansează aceste atacuri chiar în pragul unei întâlniri pe care Consiliul Suprem de Securitate ar trebui să o aibă săptămâna viitoare, făcând o paralelă cu situația prin care a trecut Ucraina, când armata națională a fost ținută special într-o stare proastă.

„ Sau poate motivul lansării în public de către domnul Președinte a acestei teme în mod manipulator, și includerea ei pe agenda CSS, este tocmai acela de a bloca înzestrarea și modernizare armatei? Încă sper ca domnul președinte Dodon nu dorește ca în Moldova sa se întâmple ce s-a întâmplat în trecut în Ucraina, unde armata era ținută intenționat la un nivel precar de înzestrare. Și sper că domnul Președinte nu va insista ca Republica Moldova sa aibă o armată slabă, una de formă. Dacă subiectul va fi menținut pe agenda CSS, voi avea o poziție fermă, prin care voi susține înzestrarea și modernizarea Armatei Naționale, reformarea, profesionalizarea și eficientizarea ei.„

Citește și: La „Rabla” NU va mai fi acceptată orice RABLĂ! Ce OBLIGAȚIE urmează să introducă un proiect de lege

Aceasta este prima confruntare între președintele pro-rus și ministrul Eugen Sturza, cunoscut ca pro-occidental de la instalarea acestuia în postul de ministrul al Apărării. Sturza a fost învestit acum câteva luni, după ce Igor Dodon a fost suspendat temporar în funcție, iar atribuțiile i-au fost preluate de Eugen Candu, speakerul Parlamentului.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.