Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tedorovici confirmă: soarta șefului ANAF atârnă de un fir de ață - Ce SARCINĂ are șeful Fiscului

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Ionuț Mișa

Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a declarat, vineri, că principalul criteriu de evaluare a performanței președintelui Agenției de Administrare Fiscală (ANAF), Ionuț Mișa, îl reprezintă planul de încasări realizat de Agenție, scrie Mediafax.

„Pentru el (n.red. – pentru Ionuț Mișa), planul de încasări este principalul element de care depinde soarta președintelului ANAF. Am spus-o foarte clar și public. N-am glumit. Am spus-o și în Guvern, la rectificare, că rectificarea se bazează pe felul în care planul de încasări la ANAF se respectă”, a spus Teodorovici, vineri, într-o emisiune la DCNews.ro.

Ministrul finanțelor a confirmat că, la finalul anului, Ionuț Mișa poate fi demis, dacă nu-și va îndeplini planul de încasări. Ionuț Mișa, precedentul ministru al Finanțelor publice, din iunie 2017 până în ianuarie 2018, este președintele ANAF din martie 2018.

„Eu asta cer. Mai departe, cum își face dânsul echipa, în subordinea domniei sale, pe cine numește, pe cine propune, dacă face astfel de lucruri să răspundă în fața legii, dar nu vreau să aud «Noi am impus ceva». Nu impun pe nimeni. Eu îți impun rezultatul la care trebuie să ajungi și pe care ți-l asumi. Dacă ai semnat și ai acceptat o astfel de funcție, este implicit că ai acceptat acel target. (...) El are un plan de realizat. Nu pot să stau tot timpul să mă uit către tine, dacă și faci planul acesta. Păi, nu-mi băga cuțitul în spate?!”, a completat Teodorovici.

Ministrul finanțelor susține că nu poate supraveghea doar ca ANAF-ul să-și realizeze planul de colectare, deoarece el trebuie să se preocupe, ca ministru de Finanțe, să aduc bani din alte părți.

„Am avut deja discuții la Comisia Europeană, ca alte sume pe care bugetul de stat le-a plătit, în anii trecuți și în acest an, vreau să le trec pe fonduri europene, ca să fie, după aceea, suma respectivă considerată a fi venit. Deci, eu am alte chestiuni de ordin politic”, a anunțat Teodorovici.

Ministrul finanțelor a mai susținut că cine își asumă funcția de președinte a ANAF trebuie să fie conștient că este o persoană extrem de importantă, „poate fi mai important și decât cel de ministru de Finanțe”.

„Asta a fost discuția mea cu șeful ANAF-ului actual, când i-am spus că are o șansă foarte mare să dovedească tot ceea ce n-a dovedit ca ministru, la vremea respectivă. Din partea mea are tot sprijinul politic, tehnic, ca lucrurile să fie schimbate, fie că vorbim de o reformă a ANAF-ului, de o reducere a evaziunii pe TVA, acciză și altele, dar vreau să văd o schimbare care să aducă efecte”, a mai spus Teodorovici.

Citește și: Andreea Esca, DETALIU care l-a ULUIT pe Mircea Badea: ' Poate crede că s-a schimbat Codul Penal și e ilegal?!'

În toată istoria ANAF-ul, planul s-a făcut la cât se poate face, șefii acestuia propunând ce pot să realizeze, ca să nu fie niciodată sub plan și ca să depășească planul, a arătat ministrul Finanțelor.

„De anul viitor, planul va fi așa: ești obligat să aduci 100% din ceea ce economia trebuie să producă și tot ce faci sub înseamnă nerealizare de plan”, a subliniat Teodorovici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.