Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici a preluat pentru un an mandatul de vicepreşedinte al Consiliului guvernatorilor BERD

Atlantic Council
eugen teodorovici

Eugen Teodorovici, în calitate de Guvernator al României la BERD, a preluat pentru un an mandatul de vicepreşedinte al Consiliului guvernatorilor, alături de ministrul Finanțelor din Lituania, informează Ministerul Finanțelor, potrivit mediafax.

Citește și: Anunț făcut de Viorica Dăncilă! ‘Vom aproba astăzi noi măsuri pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a celor două scrutine din 26 mai 2019’

Eugen Teodorovici a participat, în perioada 7-8 mai, la cea de-a 28 Reuniune Anuală a Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) organizată la Sarajevo, Bosnia și Herțegovina.

Citește și: Un fost ofițer SRI aruncă-n aer propunerea interimară la Justiție a Vioricăi Dăncilă: ‘Ne-am tâmpit de tot?’

Principalele subiecte de discuție în cadrul reuniunii anuale au privit dezbaterile la nivel european privind viitorul cadru financiar multianual și arhitectura financiară europeană, viitorul BERD și direcții strategice viitoare de urmat, inclusiv posibilitatea lansării unui studiu aprofundat referitor la o eventuală extindere/expansiune geografică a activităților Băncii în zona sub-Sahariană.

Citește și: Victoria de senzație a Simonei Halep! Câți bani a câștigat pentru calificarea în sferturi la Madrid

"România este foarte interesată de continuarea finanțărilor băncii în Europa Centrală și de Sud-Est, unde continuă să existe decalaje însemnate. Trebuie luate în considerare analize suplimentare și scenarii diverse, echilibrate și raționale, pentru a evalua capacitatea Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare de a-și îndeplini angajamentele în actualele țări de operațiuni, înainte de a începe discuțiile privind o posibilă expansiune geografică", a subliniat Eugen Teodorovici.

Citește și: Detalii mai puțin știute! Cu ce se ocupă fiica miliardarului Ion Țiriac

Strategia BERD pentru țara noastră implică o constribuție sporită pentru mobilizarea finanțării sectorului privat și integrarea țărilor de operațiuni în economia mondială. De asemenea, pentru a spori atenția BERD acordată sectorului privat, împrumuturile suverane vor deveni mai selective, iar echilibrul în cadrul activității sectorului public al Băncii se va muta spre non-suveran.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.