Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici anunță CONCEDIERI printre bugetari: 'Este clar că este nevoie de o diminuare'

Inquam Photos / George Calin
eugen teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a anunțat, sâmbătă, că administrația centrală din România urmează să fie restructurată în acest an, iar evaluarea situației actuale va fi finalizată, în primul trimestru al acestui an, scrie Mediafax.

Eugen Teodorovici a subliniat, sâmbătă, într-o intervenție telefonică la Antena 3, că, în acest an, se vor face angajari la stat doar „acolo unde este necesar”.

„Nu trebuie să avem o abordare orizontală. Pot fi situații, caz cu caz, unde este nevoie de creșterea personalului, dar și zone unde, cu siguranță, este clar că este nevoie de o diminuare. Vă dădeam exemplu, anul trecut, de ministere care au funcțiile suport undeva la 40% din structură, în condițiile în care la ministerul Finanțelor este undeva la 20%. Este o diferență mare. Este prea mult 40% - sunt bani cheltuiți în mod nejustificat”, a completat Teodorovici.

Ministrul Finanțelor nu a dat drept exemplu niciun minister care are o structură prea încărcată, dar a menționat că noua structură va fi prezentată public.

Citește și: Klaus Iohannis, atacuri în RAFALĂ la adresa PSD de pe scena Summit-ului PPE: i-a făcut celebri în toată Europa

„Nu vreau să anticipez. Noi, săptămâna viitoare, stabilim calendarul de lucru pe fiecare entitate în parte. Până la final de prim trimestru, toate acestea vor fi identificate și vom avea clar o poză a ceea ce trebuie să fie administrația centrală din România, ca să fie una eficientă și ca să lucreze pentru mediul economic”, a detaliat Teodorovici.

Oficialul de la Finanțe susține că disponibilizările nu sunt singurele acțiuni care pot fi luate pentru restructurarea administrației publice. De exemplu, ministrul Finanțelor a susținut că nu este nevoie să fie angajați oameni noi pentru a recalcula pensiile, ci aceștia pot fi realocați din alte zone.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.