Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici anunță o măsură revoluționară, odată cu intrarea în vigoare a OUG pentru insolvență

teodorovici

Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici, a declarat, joi, că, după intrarea în vigoare a noilor reglementări privind insolvența, la nivelul ANAF va fi stabilită o procedură prin care statul va transforma creanțele la companii în acțiuni.

Citește și: SURSE Euractiv - Socialiștii europeni, criză de nervi în ședința cu Viorica Dăncilă: tensiuni URIAȘE la Bruxelles

Pentru reconversia creanțelor în acțiuni, „statul român prin ANAF, va trebuie să fie foarte clar, nu cum a fost până în prezent”, a declarat Teodorovici, la finalul ședinței de Guvern, într-o întâlnire cu presa.

În ședința de Guvern de joi au fost adoptate noile prevederi privind insolvența, anunțate de la începutul lunii septembrie.

„ANAF va avea o procedură foarte clară, ca atunci când legea spune că poate să facă anumite lucruri poate să aplice două variante. De această dată cadrul legal e acoperit, iar la nivel de lucru al ANAF lucrurile vor fi clar reglementate pentru a aplica corect procedurile”, a detaliat Teodorovici.

De asemenea, ministrul Justiției, Tudorel Toader a declarat joi, după ce Ordonanța de Urgență ce vizează insolvența a fost adoptată în Guvern, că proiectul îndeplinește toate cerințele constituționale.

”Vreau să vă spuns că Ministerul Justiției a evaluat aspectele de legalitate, am considerat că cerințele legale și constituționale sunt îndeplinite”, a anunțat Tudor Toader după ședința de guvern de joi.

El a mai spus că Ministerul Justiției a fost coinițiator al ordonanței de urgență.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.