Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici i-a lăsat mască pe managerii de spitale: 'Uitați domne de spaţiul ăsta, de bani europeni, nu există bani europeni'

Inquam Photos / George Calin
eugen teodorovici

Declaraţie stranie a ministrului de finanțe Eugen Teodorovici! Le-a explicat managerilor de spitale într-o dezbatere despre problemele sistemului de sănătate să uite de banii europeni. Pentru că nu există, sunt bani publici.

„Uitați domne de spaţiul ăsta, de bani europeni, nu există bani europeni, există o sursă de venit la bugetul de stat şi punct. Regulile le facem noi în ţară şi ne asumăm dacă vrei sau nu să plătim din bani europeni.

Scandalul bugetelor locale - Eugen Teodorovici continuă discuțiile cu primarii: 'Putem să luăm şi înapoi, dacă se doreşte, acest serviciu'

Nu există bani europeni, există sursa de venit la bugetul de stat și punct.

Eu am un stil de vorbire radical, în sensul că este ban public, banul european, împrumuturile, buget de stat, toți sunt bani publici.

Statul român decontează din sursele pe care le are la dispoziție, fie că e buget de stat, împrumuturi. Statul așează în pagină ce finanțează și dacă bate cu ce cere Comisia, decontează de acolo, dacă nu asta este. Asta e logica, nu încercați să duceți discuția că nu iese, sau nu cu mine.

Banii europeni îi folosim, sau spun ca oamenii să înțeleagă beneficiile aderării, pe lângă multe altele, sunt și bani europeni. Eu am spus de multe ori, nu banul european contează, ci ceea ce vine cu banul european, adică principiile europene, practicile, asta a câștigat România, nu neapărat banii europeni. Că n-am învățat noi foarte multe, asta e altă discuție.”, a spus Tedoorovici, potrivit Digi24.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.