Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici promite măsuri URGENTE după ce aproape jumătate din IMM-urile din România au anunțat că au probleme

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici

Statul român ar putea finanța diferența de cost dintre media dobânzilor europene și dobânzile practicate în România, pentru a veni în sprijinul antreprenorilor, a declarat joi ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici, la lansarea Cărții Albe a IMM din România ediția 2019, conform Mediafax.

„Diferențele de finanțare dintre România și Europa sunt incorecte, chiar dacă se invocă riscul de țară. Piața unică e unică”, a spus Teodorovici, care a enumerat și alte măsuri menite a sprijini mediul antreprenorial local, printre care recapitalizarea CEC, după ce Comisia Europeană își va da acceptul.

Citește și: O polițistă a IZBUCNIT, în versuri, la adresa sistemului: 'Cine morții voștri sunteți? Să vă bateți joc de noi?'

Ministrul a mai adăugat că alte două scheme de ajutor de stat pentru companii sunt în lucru și vor fi făcute publice în cel mult două săptămâni. O altă temă este cea a capitalului negativ existent la companii, estimat la 5 de miliarde de lei, pentru care vor exista două căi de acțiune, din 2020, fie retragerea banilor, fie capitalizarea companiilor.

Ministrul a adăugat că în luna august va demara un program de acțiune pentru zona de muncă, și vor fi efectuate verificări în piață pentru evaziune sau muncă la negru, dar și pentru existența caselor de marcat fiscale.

„Este o mare greșeală, ca politician, să gândești să iei măsuri prin prisma numărului de voturi”, a spus Teodorovici, în context. „Dacă gândim așa, ce va fi în 2024, când toate alegerile vor avea loc într-un singur an? Închidem tot”, a spus ministrul.

Premierul Viorica Dăncilă, ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici și ministrul Muncii Marius Budăi au participat la lansarea Cărții Albe a IMM 2019, ediția a 17 - a.

Florin Jianu, președintele Consiliului Național al Întreprinderilor Private Mici si Mijlocii din România a declarat că principalele probleme ale medului de afaceri sunt menținerea personalului, aceasta fiind principala problemîăa economiei românești și o formă de criză, urmată de birocrație, de finanțare și de nevoia includerii antreprenoriatului în sistemul de educație.

Profesorul universitar doctor Ovidiu Nicolescu, autorul raportului asupra IMM, a adăugat că jumătate dintre aceste companii au probleme, 40% și-au redus activitatea, în timp ce doar o companie mică din șapte și-a dezvoltat în ultimul an afacerile. Profesorul a evidențiat și nevoia reducerii numărului de plăți fiscale, de 3,11 ori mai multe decât media Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.