Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teodorovici susține că piața trebuie să urmărească dialogul dintre Ministerul Finanțelor Publice și BNR

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Eugen Teodorovici

Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice, a subliniat, duminică seara, că piața trebuie să urmărească dialogul dintre Ministerul Finanțelor Publice (MFP) și Banca Națională a României (BNR), nu afirmațiile altor persoane cu funcții publice, potrivit Mediafax.

„Am avut o discuție săptămâna trecută, luni (4 februarie – n.red.), mă așteptam ca domnul Guvernator să iasă public și să întărească acest lucru (...): dialogul Finanțe – Bancă centrală este dialogul pe care piața trebuie să îl urmărească. Restul de declarații nu sunt făcute într-un cadru oficial, să spunem, sunt făcute de persoane cu funcții oficiale – cu colegul meu Darius Vâlcov (consilierul pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă), cu colegul meu din Parlament Daniel Zamfir, dar ceea ce contează și creează efecte în piață este doar dialogul instituțional între BNR și Finanțe”, a afirmat, duminică seara, Eugen Teodorovici, într-o emisiune la Antena 3.

Ministrul Finanțelor a refuzat să spună dacă este sau nu de acord cu afirmațiile făcute de Darius Vâlcov.

Citește și: Eugen Teodorovici: 'Vom avea, cât de curând, o schimbare radicală a modului în care românii plătesc acest ROBOR'

„Ca ministru de Finanțe, n-am voie să-mi exprim punctul meu de vedere față de Banca centrală sau ... Ce am ca nemulțumire îi spun domnului Guvernator, în acel cadru stabilit de lege, pentru că cele două instituții sunt cele care dau în economie siguranță, credibilitate și așa mai departe. Nu putem să apucăm să ne certăm între noi, discutăm în acel cadru, când ne întâlnim, toate aceste nemulțumiri”, a adăugat Teodorovici.

În ceea ce privește cadrul stabilit de lege, acesta este Comitetul Național de Supraveghere Macroprudențială (CNSM). Una dintre nemulțumiri este legată de ROBOR și nu numai, potrivit ministrului de Finanțe. De asemenea, oficialul de la MFP s-a referit la grupul de lucru format din experții de la minister și de la BNR, grup care, luni, va prezenta concluziile unei analize privind OUG nr. 114/2018, în fața Consiliului CNSM.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.