Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Teorodovici a stârnit furia și sindicatelor: 'Discursul este unul anti-european, fără nici o legătură cu prezentul și viitorul'

Inquam Photos / Octav Ganea
eugen teodorovici

Blocul Național Sindical critică declarațiile ministrului Eugen Teodorovici, care a afirmat că muncitorilor trebuie să li se limiteze drepturile de a lucra în alte țări. Potrivit celor de la BNS, declarațiile lui Teodorovici sunt anti-europene.

„Considerăm că discursul Ministrului Teodorovici este unul anti-european, fără nici o legătură cu prezentul și viitorul acestui proiect politic de anvergură. Introducerea de restricții în ceea ce privește exercitarea dreptului la muncă de către cetățenii UE încalcă indiscutabil teze din Tratatul privind funcționarea Uniunii. Libera circulaţie a lucrătorilor este un principiu fundamental înscris la articolul 45 din Tratatul privind funcţionarea Uniunii Europene, în baza căruia cetăţenii UE au dreptul să-şi caute un loc de muncă într-o altă ţară din UE, să lucreze în ţara respectivă, fără a avea nevoie de un permis de muncă și să beneficieze de acelaşi tratament ca şi cetăţenii ţării respective în ceea ce priveşte accesul la piaţa muncii, condiţiile de muncă şi toate celelalte avantaje sociale şi fiscal”, se arată într-un comunicat al Blocului Național Sindical, conform Mediafax.

Potrivit sindicaliștilor, în loc de locuri de muncă de calitate și condiții de viață decente, se propun restricții.

Informație EXPLOZIVĂ! Parchetul General CONFIRMĂ: Mircea Drăghici, propus la Transporturi are două dosare penale

„În loc de Educație și Sănătate de calitate, în loc de locuri de muncă de calitate și bine plătite, în loc de condiții de viață și muncă decente, specifice Mileniului III și unui stat membru al UE, noi propunem, nu numai României, cât și celorlalte state europene, introducerea de restricții. Și nu sunt orice fel de restricții, ci unele ce vizează chiar fundamentul construcției europene. Deviza Ministrului Teodorovici pare a fi în acest caz - dacă cei ce au migrat din România nu vor să se întoarcă în țară de bună voie, atunci să-i obligăm să se întoarcă”, mai transmit reprezentanții BNS.

Reacția sindicaliștilor vine după ce ministrul Eugen Teodorovici a declarat, marți, că le-a propus miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană ca fiecărui muncitor să îi fie limitat dreptul de a lucra într-o ţară, respectiv să se poată face doar pe o anumită perioadă. „Limitarea dreptului de a lucra. În ce sens? Iar văd ştiri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie acelaşi ca şi timp, în toate statele. Nu ai voie după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi, în Europa. Aşa, dacă se duce în Germania şi tot primeşte drept de muncă, nu o să se întoarcă cel care lucrează în Germania în veci în Croaţia, România sau de unde a plecat. Este o măsură discutată. Maxim cinci ani şi «La revedere», după aceea te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă”, a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, în cadrul conferinţei „Criza forţei de muncă - Corelarea sistemului de învăţământ universitar cu piaţa muncii”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.