Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac: '3.000 de eşantioane pentru verificarea testelor de coronavirus, la dispoziţia statelor membre UE'

Agerpres
Eugen Tomac

Laboratoarele de testare din Uniunea Europeană (UE), centrele de virologie şi spitalele vor beneficia de 3.000 de eşantioane, materiale-martor pentru verificarea funcţionării corecte a testelor de coronavirus, puse la dispoziţie de oamenii de ştiinţă din cadrul Centrului Comun de Cercetare al Comisiei Europene, scrie miercuri pe pagina de Facebook preşedintele PMP, europarlamentarul Eugen Tomac, potrivit Agerpres.

"Astăzi, 3.000 de eşantioane sunt gata să fie distribuite laboratoarelor de testare din întreaga UE, în centrele de virologie, precum şi în spitale. Acestea sunt puternic concentrate. Un tub de probă este suficient pentru testarea a până la 20.000 de teste. Prin urmare, cele 3.000 de eşantioane fac posibilă verificarea a până la 60 de milioane de teste în toate statele membre UE", precizează Tomac.

Citește și: Crește bilanțul morților în România! A fost înregistrat un nou deces din cauza COVID-19

Liderul PMP adaugă că anunţul privind proiectarea acestor materiale-martor de către oamenii de ştiinţă din cadrul Centrului Comun de Cercetare, serviciul ştiinţific intern al Comisiei Europene, a fost făcut miercuri de către comisarul european pentru inovare şi cercetare, Mariya Gabriel.

"Comisarul european pentru inovare şi cercetare, Mariya Gabriel, a anunţat astăzi o reuşită importantă în contextul pandemiei de COVID-19. Oamenii de ştiinţă din cadrul Centrului Comun de Cercetare, serviciul ştiinţific intern al Comisiei Europene, au proiectat noi materiale-martor pe care laboratoarele le pot utiliza pentru a verifica funcţionarea corectă a testelor de coronavirus, evitând astfel rezultatele fals negative", menţionează Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.