Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac, europarlamentar PMP: 'Rusia nu mai are de ce să fie membru permanent în Consiliul de Securitate al ONU'

facebook.com
Eugen Tomac

Europarlamentarul Eugen Tomac (PMP) susține că președintele Rusiei, Vladimir Putin, trebuie oprit, iar Moscova nu mai are ce căuta în mod normal în Consiliul de Securitate al ONU.

„Am cerut astăzi în plenul Parlamentului European de la Strasbourg o poziție mult mai fermă a Uniunii Europene față de amenințările Rusiei.

Ce se întâmplă acum la frontiera de est a Ucrainei, prin comasarea de către Rusia a peste 100.000 de militari, reprezintă una dintre cele mai mari provocări pe care Uniunea Europeană o are de gestionat.

Să nu uităm că după ce Ucraina a decis politic apropierea de Uniunea Europeană, răspunsul lui Putin fost anexarea Crimeei în 2014.

Kremlinul privește cu ostilitate orice stat din imediata noastră vecinătate care respectă, la fel ca noi, democrația, drepturile omului și libertatea de exprimare.

Putin este astăzi omul care întruchipează perfect profilul dictatorului dispus să-și trimită armata pentru a crea un conflict uriaș în Europa.

Rusia nu mai are de ce să fie membru permanent în Consiliul de Securitate al ONU, deoarece a devenit un stat care pune în pericol pacea și stabilitatea Europei.

Eventuala invadare a Ucrainei va deschide un nou capitol, plin de evenimente cu deznodământ tragic. Tocmai de aceea, Rusia trebuie să știe că va fi complet izolată și va plati scump pentru aceste porniri staliniste.

Putin trebuie oprit. Nimic nu justifică declanșarea unui conflcit militar, este doar dorința bolnavă a unui om dominat de ambițiile sale geopolitice", a declarat Eugen Tomac.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.