Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac îl somează ferm pe Volodimir Zelenski: 'Problema minorității române din Ucraina nu trebuie să rămână o chestiune abandonată'

eugen tomac

Problema minorității române din Ucraina nu trebuie să rămână o chestiune abandonată, chiar și în aceste vremuri complicate, spune în plenul Parlamentului European Eugen Tomac, eurodeputat PMP, inforemază MEDIAFAX.

Solicitarea lui Tomac

„Invazia Rusiei din Ucraina a scos la suprafață o lume pe care o credeam uitată. Europa este, din nou, în război și este esențial ca Uniunea Europeană să rămână ferm angajată pe poziția pe care și-a asumat-o din prima clipă - aceea de a-i ajuta pe ucraineni să facă față acestei invazii brutale. Uncraina, însă, trebuie să-și consolideze instituțiile interne, chiar și în vreme de război și să-și respecte angajamentele față de toți cetățenii ei”, spune Eugen Tomac.

Argumente istorice invocate de europarlamentar

El amintelște că în perioada sovietică, pe lângă majoritatea populației ucrainene, „unui proces diabolic de deznaționalizare au fost supuși și cei aproape un milion de români care trăiesc astăzi în Ucraina”.

„Ucraina trebuie să creeze instrumente pentru a proteja toate minoritățile, în mod special cele care astăzi sunt în prima linie, alături de majoritatea populației și luptă împotriva Rusiei, așa cum fac și românii ucraineni cetățeni ai acestui stat. Cred că problema minorităților nu trebuie să rămână o chestiune abandonată, chiar și în aceste vremuri complicate”, încheie Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.