Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac, liderul PMP, propune limitarea interimatelor și detașărilor pentru o perioadă de maximum o lună

eugen tomac

PMP propune limitarea interimatelor şi detaşărilor angajaților la stat pentru o perioadă de maximum o lună, a anunțat, luni, liderul formațiunii, Eugen Tomac. El a adăugat că peste o treime din șefii IPJ, din Armată sau alte instituții sunt interimari, pentru a putea fi politizați de PSD, anunță MEDIAFAX.

„Cu instituţii slabe, statul român a fost înlocuit de sistemul mafiot de acum. Principala armă a PSD în lupta împotriva statului român au fost oamenii de paie, acei indivizi fără merite profesionale, numiți pe funcţii şi păstrați acolo cât timp sunt fideli stăpânului. Aşa se face că peste o treime din şefii IPJ sunt interimari. La fel se întâmplă cu șefii deconcentratelor, inspectorii școlari sau chiar profesorii care nu obțin titularizarea. Şi asta nu se întâmplă doar în teritoriu, ci şi la nivel mare. Aceeași situație e în Armată, Diplomație sau Parchete. Așa am ajuns să avem miniştri interimari aproape continuu din 2016 și până acum - cum nu-i pupa vreunul mâna lui Dragnea (fie că era la Interne, Armată sau orice alt domeniu sensibil), cum "zbura" din funcție lipsit de grație. O practică tipică unui sistem mafiot care a început să-i placă și lui Dăncilă. (...) Soluţia pe care o propune PMP este limitarea interimatelor, delegărilor şi detaşărilor tuturor celor care sunt angajaţi la stat (indiferent de nivel) pentru o perioadă de maximum o lună – timp suficient pentru organizarea unor concursuri transparente şi încurajarea unui sistem meritocratic”, a scris Eugen Tomac, pe Facebook.

Citește și: Alexandru Cumpănașu a răbufnit: S-a confirmat că Alexandra a fost victima unei rețele internaționale de răpiri și exploatare de fete!

Liderul PMP a afirmat că de șapte ani PSD a călcat în picioare instituțiile statului român pentru a deține puterea sbsolută, prin politizarea tuturor funcțiilor.

„În urmă cu mai bine de 10 ani, Sorin Ovidiu Vîntu miştocărea instituţiile statului român, convins fiind că el nu va păţi nimic niciodată: „întăriţi-vă statul, domnilor”, ţipa SOV. Preşedintele Băsescu a înţeles perfect acest mesaj venit din partea unui rechin al tranziţiei şi a acţionat în consecinţă. Pentru prima dată după 1989, infractorilor din politică şi nu numai le-a fost frică. Din 2012, de 7 ani, de când PSD este la Putere (întâi, în varianta USL – Ponta, apoi în varianta PSDragnea, acum în varianta Dăncilă), instituţiile statului român au fost călcate sub şenile, pentru că numai astfel ei puteau deţine Puterea absolută. Şi au acţionat atât concret, prin politizarea absolută a tuturor funcţiilor, cât şi în plan simbolic prin distrugerea încrederii cetăţenilor în capacitatea statului de a răspunde aşteptărilor legitime constituţionale şi legale”, a adăugat Tomac.

El a subliniat că pentru ca statul să poată fi întărit este necesar desființarea interimatelor, detașărilor și delegărilor pe funcții.

„Politizarea este rea în sine, dar problema cea mare este că s-a ajuns la fundul sacului când vine vorba de resursă umană. Avem de-a face cu un cocktail toxic de iresponsabilitate şi de conivenţe care afectează însăşi securitatea naţională. Pentru că, să nu ne amăgim, problema este una structurală, nu se limitează la Caracal sau Galaţi. În momentul în care angajaţii statului vor ajunge pe funcţii datorită muncii şi eforturilor proprii, atunci statul român va avea posibilitatea să reînvie din propria cenuşă. Un astfel de om, garantat, nu va mai răspunde la comandă politică şi nu va mai fi dispus să atârne de sfori.

Citește și: Amendă pentru femeia care protesta în fața casei lui Gheorghe Dincă- Care este cauza .

Deci, dacă vrem să ne întărim statul, domnilor, soluţia este să desfiinţăm interimatele, detaşările şi delegările pe funcţii”, se mai arată în postarea liderului PMP.

Ultimul interimat propus de premierul Viorica Dăncilă este cel al lui Daniel Breaz, înlocuitorul Ecaterinei Andronescu la ministerul Educației. Decretul a fost deja semnat de Klaus Iohannis.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.