Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac (PMP) taie entuziasmul tuturor în privința Schengen: 'Nu intrăm în 2023 sau 2024, ca să fie lucrurile clare'

facebook.com
Eugen Tomac

Europarlamentarul PMP Eugen Tomac a declarat luni în emisiunea Talk News de la Prima News TV despre şansele României de aderare la spaţiul Schengen, că nu intrăm în 2023 şi nu intrăm nici în 2024, pentru că nu avem nicio opţiune, informează agenția de presă NEWS.RO.

El a mai arătat că dialogul politic va continua însă cunoscând mecanismele, îi este clar că nu vom intra în spaţiul Schengen în acest an, pentru că s-au împărţit rolurile bine, Austria blochează România, Olanda blochează Bulgaria, iar noi nu intrăm separat.

”Nu intrăm în 2023 şi nu intrăm nici în 2024, ca să fi lucrurile clare. Nu intrăm, nu avem nicio opţiune, din păcate”, a spus europarlamentarul PMP Eugen Tomac despre aderarea României la Schengen .

El a arătat că Consiliul Uniunii Europene se scaldă într-o secretomanie incredibilă, pentru că nici la această oră nu s-a publicat minuta Consiliului JAI prin care România şi Bulgaria nu au fost acceptate şi a precizat că a primit un răspuns că va mai dura 15 zile până când secretariatul va putea redacta această minută,

”De ce întârzie această minută şi de ce statul român, prin ministerul de Interne, pentru că ei au reprezentant acolo, permite acest lucru, greşeşte enorm”, a arătat Tomac, precizând că în cazul în care preşedintele Iohannis se hotărâşte să atace la Curtea Europeană de Justiţie Consiliul UE nu o va putea face, pentru că nu va mai fi timp.

”Mi se pare o gafă monumentală pe care Guvernul o face la ora actuală, pentru că este inacceptabil să nu pui în mişcare un întreg mecanism pentru a obţine ceea ce ne trebuie de drept”, a arătat Eugen Tomac.

”Dialogul politic va continua însă cunoscând mecanismele, îmi este clar că nu vom intra în spaţiul Schengen în acest an, pentru că s-au împărţit rolurile bine, Austria blochează România, Olanda blochează Bulgaria iar noi nu intrăm separat, ar fi un dezastru şi pentru noi şi pentru bulgari să încercăm să intrăm separat, pentru că ar complica şi mai mult negocierile”, a afirmat Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.