Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac PUNE FRÂNĂ avântului repornirii economiei: criza COVID-19 se poate întoarce și ne poate lovi de zece ori mai crunt

PMP
Eugen Tomac

Criza COVID19 se poate întoarce și ne poate lovi de zece ori mai crunt dacă nu ținem cont de toate recomandările specialiștilor, avertizează liderul PMP Eugen Tomac. Acesta spune că repornirea economiei trebuie să se facă respectând normele de securitate sanitară.

Citește și: OFICIAL INS CONFIRMĂ previziunile lui Florin Cîțu: cu cât a SCĂZUT inflația în luna mai

În urmă cu un secol, la început de 1918, au apărut primele cazuri de gripă spaniolă. Și atunci oamenii spuneau, la început, că este o simpla răceala. Apoi au fost închise teatrele, școlile, iar amenzile pentru nepurtarea măștii erau de 100$. 1918 a fost un an al prudenței și al măsurilor radicale și, cu toate astea, pandemia nu a dispărut, iar după relaxarea circulației a revenit și s-a instalat iadul pe pământ. Al doilea val a afectat peste 500 de milioane de oameni din întreaga lume, soldându-se cu peste 50 de milioane de decese. Abia în anul 1920 virusul nimicitor a fost pus sub control, dar, timp de doi ani, a omorât mai mulți oameni decât primul război mondial.

În zilele noastre, oricând situația de acum un secol se poate repeta.

Azi oamenii ies pe stradă pentru a protesta, atunci ieșeau pe strada pentru a serba încheierea războiului. Azi, la fel ca atunci, mediul de afaceri cerea repornirea economiei și așa s-a întâmplat.

Sunt și eu adeptul reporniri economiei, dar măsurile de protecție trebuie sa fie draconice și să nu renunțăm nicio clipă la purtarea măștii sau la păstrarea distanței. Virusul nu a dispărut și poate reveni oricând, de aceea este esențial să nu uităm și să învățăm din lecțiile trecutului.

În prezent sunt aproape 7,5 milioane de infectați la nivel mondial și peste 428000 de morți în ultimele 6 luni. Ce se poate întâmpla dacă revine valul doi, ca acum 100 de ani?

Românii au trecut prin comunism, printr-o tranziție foarte dură din punct de vedere economic, perioade cu multe lipsuri și restricții, și am reușit să ne revenim. Trebuie să facem tot ce ne stă în putință și să trecem cu bine și de aceasta criză, fără pierderi de vieți. Țara o putem reconstrui, industria o putem readuce la viață, dar omul plecat nu-l mai putem aduce din nou printre noi.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.