Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac: România, care a trecut prin dictatură, nu ar putea sa ignore situația din Venezuela

Mediafax
tomac eugen pmp

Liderul PMP, Eugen Tomac, a criticat lipsa reacției autorităților cu privire la situația din Venezuela, că România, care a trecut prin dictatura comunismului, nu atrebuie să ignore o asemenea situație și că el este alături de eroul Guaido care înfruntă acest regim dictatorial susținut de Putin.

”Despre Venezuela sau despre cum România nu poate face politica externă. Întrucât temele de pe agenda internațională nu prezintă niciun interes pentru oficialii români, eu aş dori să scriu, totuși, câteva ganduri despre Venezuela, subiect al titlurilor de presă din lumea întreagă în ultimele zile. În Venezuela, de câțiva ani, peste 90% din populația acestei țări se află în penurie totală: hiperinflație, lipsa bunurilor, falimentul serviciilor publice, lipsa infrastructurii critice: fără spitale, fără apa potabilă (doar 30 min pe zi). Toate acestea au generat un exod masiv al populației de peste 3 milioane. Statul a organizat foametea pentru a ține cetățenii captivi manipulărilor unui lider aflat în profund delir, N. Maduro. Îmi aduc aminte că în 2013 acest dictator a programat Crăciunul cu aproape două luni înainte de normalitate, doar pentru a oferi sporuri angajaților din sectorul public. Sub pretextul fericirii, nu a făcut decât să inoveze în metode de ascundere a nemulțumirilor generate de starea proastă a economiei. Tot el și tot sub acelasi pretext, a decis să naționalizeze fericirea, prin înființarea Ministerului Fericirii Sociale Supreme”, a scris pe Facebook Eugen Tomac.

El a mai afirmat că în prezent în Venezuela se profilează un lider al opoziției.

”În timp ce SUA, Canada, Brazilia și alte state din regiune și-au exprimat susținerea pentru Juan Guaido, liderii europeni întârzie a-și exprima poziția. În schimb, Putin și Erdogan au sărit imediat in apărarea dictatorului Maduro. În mod normal, o țară ca România, care a trecut prin dictatura comunismului, nu ar putea sa ignore o asemenea situație. Dar uite cum "bine" o face! Dacă pretindem că facem politică externă (mai ales acum, când exercităm Președinția Consiliului UE), mi s-ar parea firesc să ne exprimăm solidaritatea față de o națiune supusă unui asemenea regim. Eu sunt alături de eroul Guaido care înfruntă acest regim dictatorial susținut de Putin, sunt alături de milioanele de cetățeni care strigă în stradă pentru libertate: ”, a conchis liderul PMP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.