Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac, veste uriașă din Parlamentul European: 'Sper ca Guvernul României să-l utilizeze. Bani există, este necesară doar voința!'

facebook.com
Eugen Tomac

Parlamentul European și Consiliul European trebuie să comunice mai convingător toate deciziile bune pe care le adoptă, spune eurodeputatul Eugen Tomac, care dă ca exemplu FSE +, care oferă aproape 100 de miliarde de euro pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate sa-și găsească un loc de muncă.

„De doi ani încerc să comunic lucrurile importante pe care le face Uniunea Europeană pentru oameni, pentru că simt că există în continuare o distanță prea mare în relația dintre instituțiile europene si cetățenii statelor membre. De multe ori sunt scoase în evidență de către politicienii populiști care se hrănesc din dezinformare și minciună doar aspecte care au menirea să șubrezească proiectul european. Tocmai de aceea cred că Parlamentul European și Consiliul European trebuie să comunice mai mult și mai convingător toate deciziile bune pe care le adoptăm”, transmite Eugen Tomac.

El dă ca exemplu inițiativa Fondul Social European+ (FSE +), care oferă aproape 100 de miliarde de euro pentru a ajuta persoanele aflate în dificultate să-și găsească un loc de muncă.

„Este un instrument puternic și extrem de necesar pe care sper ca Guvernul României să-l utilizeze cât mai eficient în anii următori pentru a crea locuri de muncă la noi, acasă în România, pentru a ajuta românii aflați în șomaj sau dornici să își perfecționeze activitatea pe piața forței de muncă. Bani există, este necesară doar voința! România are nevoie de o forță de muncă rezistentă și calificată, pregătită pentru tranziția către o economie verde și digitală, bazată pe cunoaștere. Industriile creative, IT&C, turismul sau agricultura ecologică sunt domenii strategice, cu potențial de valoare adăugată pentru țara noastră. Pentru toate acestea este însă nevoie de o implicare mai mare a tuturor actorilor, stat-cetățeni- instituții europene, deoarece doar utilizând inteligent toate fondurile europene putem depăși rapid decalajul care exista între România și statele fondatoare ale Uniunii Europene”, conchide Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.