Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eugen Tomac: Vor fi ample manifestări pentru a marca 100 de ani de la Unirea Basarabiei cu România

Eugen Tomac

Preşedintele executiv al PMP, Eugen Tomac, a declarat vineri, la Iaşi, că formaţiunea sa politică va organiza o serie de evenimente pentru a marca, pe 27 martie, împlinirea a 100 de ani de la unirea Basarabiei cu România. "Ne aflăm într-un an deosebit, anul Centenarului. Pentru noi are o semnificaţie aparte", a declarat Eugen Tomac liderul PMP făcând referire la proiectul de ţară lansat de fostul preşedinte Traian Băsescu în 2013, conform Agerpres.

El a adăugat că PMP va încerca să aducă "un omagiu ţării" pentru că este un "partid politic care pune accent pe elemente ce ţin cont de identitatea României şi care trebuie marcate în acest an".

"România nu merita un asemenea spectacol de prost gust pe care PSD-ul îl oferă la ora actuală în acest an deosebit. Românii merită mai mult. Noi vom încerca, într-un an care se anunţă destul de dificil şi instabil din punct de vedere politic, să organizăm o serie de evenimente prin care să punem în valoare lucrurile care în mod real ne definesc pe noi ca naţiune şi ca ţară. Amintesc că anul acesta, pentru prima dată, la iniţiativa PMP, România va serba pe 27 martie Ziua Naţională de Unire a Basarabiei cu România. Este o iniţiativă care ne-a aparţinut, a fost adoptată de Parlament şi oficial este pentru prima dată când statul român va serba ziua de 27 martie, când se împlinesc 100 de ani de la unire. De altfel, Basarabia a fost prima provincie care a făcut pasul spre Marea Unire. Vom organiza o serie de evenimente cu românii din partea cealaltă a Prutului şi organizaţiile din Moldova", a mai spus Eugen Tomac.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.