Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Euro, declin surprinzător din cauza incertitudinilor economice şi politice - Moneda europeană, la minimul ultimelor 22 de luni

Bloomberg
EURO moneda bani

Euro este tranzacţionat joi aproape de minimul ultimelor 22 de luni, din cauza creşterii economice slabe din Germania şi a incertitudinilor politice din Spania, transmite Reuters, conform news.ro.

Un declin surprinzător al încrederii oamenilor de afaceri în economia germană scoate în evidenţă divergenţa datelor economice din Statele Unite şi zona euro.

Banca Centrală Europeană (BCE) a renunţat în martie la intenţia de a efectua până în 2020 prima majorare a dobânzii de politică monetară de după criza financiară, iar reprezentanii instituţiei exprimă încă îngrijorări legate de creşterea economică.

Aceşti factori influenţează negativ euro, care a înregistrat joi cea mai slabă evoluţie din ultimele şase săptămâni, cu o depreciere de 0,6%, la 1,1141 dolari pe unitate, cel mai scăzut nivel din ultimele 22 de luni, revenind ulterior până la nivelul de 1,1154 dolari pe unitate.

Daniel Barbu a RĂBUFNIT din cauza anchetei DNA: Evident că mă afectează personal, îmi afectează familia

”Încertitudinile politice, cuplate cu îngrijorările economice sunt un cocktail destul de prost pentru euro. În special dacă economia de cealaltă parte a Atlanticului prosperă”, a scris un analist al Commerzbank, Antje Praefcke, într-o notă adresată clienţilor.

Praefcke a arătat că alegerile polarizate din Spania ar putea afecta mai mult perspectivele euro.

Votul din Spania are loc în jurul unor subiecte dificile, între care egalitatea de gen şi unitatea naţională, după încercarea eşuată a Cataloniei de a-şi obţine independenţa, în 2017.

Dolarul s-a apreciat în timpul nopţii cu peste 0,5%, la cel mai ridicat nivel din ultimele 23 de luni, faţă de un coş de valute importante, susţinut în mare parte de slăbiciunea euro. Indicele era tranzacţionat cel mai recent în scădere cu 0,15%, la 98,027.

Investitorii aşteaptă publicarea, vineri, a datelor referitoare la evoluţia PIB-ului Statelor Unite  în primele trei luni ale anului 2019, pentru a vedea dacă economia americană rămâne mai puternică decât alte economii majore.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.