Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Euro la cel mai ridicat nivel din ultimele 3 luni în raport cu dolarul

euro

Euro a atins joi cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni în raport cu dolarul, sustinut de cresterea randamentelor obligatiunilor guvernamentale din zona euro, care tin cotatiile actiunilor în defensiva, transmite Reuters, potrivit Mediafax.

Investitorii analizeaza datele de miercuri referitoare la cresterea economica relativ puternica din zona euro, care contrasteaza cu vânzarile de retail din Statele Unite, care au dezamagit în aprilie, cu o stagnare.

Euro a urcat cu 0,5%, la peste 1,1415 dolari pe unitate, aducând avansul din ultima luna la aproape 9%, în conditiile în care diferenta dintre randamentele obligatiunilor americane si cele din zona euro, pentru scadentele de 10 ani, a scazut fata de un maxim istoric atins în luna martie.

Toate pietele de capital din Europa evolueaza în declin joi, investitorii fiind îngrijorati de instabilitatea si înasprirea conditiilor financiare rezultate din scaderea preturilor obligatiunilor si cresterea randamentelor.

Indicele FTSE 600 este în coborâre cu 0,4%, DAX al bursei din Frankfurt cu 0,5%, iar FTSE 100 al bursei din Londra cu 0,7%.

"Euro continua sa îsi revina, sustinut de cresterea randamentelor obligatiunilor din zona euro si, partial, de cresterea economica din regiune si asteptarile pentru o inflatie mai ridicata", a declarat Lee Hardman, analist la BTMU în Londra.

Indicele dolarului, care masoara evolutia monedei americane în raport cu sase monede, a scazut la minimul ultimelor patru luni, de 93,175 puncte.

Momentul în care Rezerva Federala (Fed) a Statelor Unite va începe cresterea dobânzilor pare sa se îndeparteze, asa ca investitorii renunta la plasamentele pe termen lung în dolari, iar indicele dolarului a scazut cu circa 7%, de la un maxim al ultimilor 12 ani atins în luna martie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.