Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputat PSD: Iohannis nu poate vorbi despre coeziune europeană și să instige la dezbinare în țară

Gabriela Zoană

Europarlamentarul PSD Gabriela Zoană a declarat că președintele Klaus Iohannis nu poate vorbi în plenul Parlamentului European despre unitate și coeziune europeană, în timp ce în România instigă la dezbinare printr-un discurs care destabilizează țara.

"Am asistat astăzi cu toții la un discurs al președintelui Iohannis în plenul Parlamentului European, un discurs pe care mulți l-au apreciat a fi constructiv pe motiv că președintele nu s-a mai folosit
de prilejul pe care l-a avut pentru a ataca PSD și Guvernul României. Cu toate acestea, puțini au fost cei care au observat această tactică pur politică a președintelui - deși în străinătate știe să laude realizările economice ale guvernului PSD, atunci când se află în țară nu numai că nu o face, dar găsește de cuviință să îi pună și piedici folosindu-se abuziv de pârghiile instituționale, așa cum a făcut, de exemplu, când a întârziat adoptarea bugetului plecând din ședința CSAT", a transmis Gabriela Zoană, într-un comunicat de presă.

Aceasta a adăugat că a venit momentul ca cineva să îi atragă atenția șefului statului că "nu poți vorbi despre unitate și coeziune europeană, să ți le asumi ca și cum ai contribui în vreun
fel la acestea, dar pe de altă parte să instigi la dezbinare în țară și să împarți românii în categorii, după simpatii politice".

Eurodeputatul PSD mai spune că acesta e motivul pentru care a adresat o interpelare președintelui Klaus Iohannis în plenul de marți al Parlamentului European

"Domnule președinte eu sunt hotărâtă să îmi apăr țara. Sunt o mare susținătoare a proiectului european. Ați vorbit despre unitate și coeziune, v-ați inspirat din discursul președintelui Juncker:
Europa cu doi plămâni, Estul și Vestul, dar cu o singură inimă. Ați vorbit despre onoare. Onoare este că reprezentați o țară minunată precum România, domnule președinte Iohannis. Dar dumneavoastră aveți în țară un limbaj cu totul diferit, dumneavoastră instigați la dezbinare. Limbajul dvs. duplicitar a împărțit țara în două, instigă la ură între liberali și social democrați, a creat o ruptură între generații și între românii cu opțiuni politice diferite. Aici, în plenul Parlamentului European și cu câteva zile în urmă în Italia, ați lăudat realizările Guvernului României. De ce nu faceți același lucru și în România, când ajungeți acasă? Unde este unitatea pentru România despre care vorbeați în contextul în care dvs. doar dezbinați și destabilizați România?", arată Zoană în interpelarea făcută șefului statului.

Președintele Klaus Iohannis a participoat, marți, în Parlamentul European, la o dezbatere despre viziunea României cu privire la viitorul Uniunii Europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.