Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputata Norica Nicolai acuză PNL de 'derapaj stalinist' după interviul cu Ghiţă difuzat la TVR

Norica Nicolai

Europarlamentarul Norica Nicolai i-a cerut demisia deputatului PNL Gigel Ştirbu din fruntea Comisiei de cultură, considerând că acesta a acţionat precum un comisar sovietic când a chemat directorul interimar al TVR în faţa comisiei ca să dea explicaţii în legătură cu difuzarea interviului cu deputatului fugar Sebastian Ghiţă.

Norica Nicolai a declarat sâmbătă, la Conferinţa judeţeană de alegeri a ALDE Olt, că preşedintele Comisiei de cultură, deputatul PNL Gigel Ştirbu, a acţionat în maniera unui comisar sovietic când a chemat directorul interimar al TVR în faţa comisiei, după difuzarea interviului cu Sebasian Ghiţă.

Vezi şi: Beneficiile consumului de banane la micul dejun: O minune pentru sănătate

„Nu pot să nu constat cu o profundă tristeţe - pentru că foarte mulţi dintre noi suntem liberali vechi, cei care am fondat şi readus valorile liberale în România - că discursul PNL actual a coborât. Chiar ieri ascultam o voce a unui lider de la Olt, a domnului Ştirbu, care dovedeşte în ce major derapaj şi stalinist a ajuns Partidul Naţional Liberal. Să chemi la ordine un director de televiziune pentru că a permis difuzarea unui interviu şi să o faci de maniera în care domnul Ştirbu, preşedinte al Comisiei de cultură din Parlament, a făcut-o - este maniera în care ar fi acţionat un comisar sovietic - nu face decât să-l oblige pe domnul Ştirbu la o demisie de onoare, pe care i-o cer astăzi la Olt, din funcţia de preşedinte al Comisiei de cultură. În România, cultura nu înseamnă lupta de clasă, nu înseamnă radicalism, înseamnă respect pentru valorile naţionale, dialog şi toleranţă, iar PNL, prin vocea liderilor lui, a uitat demult să facă asta“, a declarat Norica Nicolai la Slatina, potrivit Mediafax.

Preşedintele Comisiei de cultură, deputatul PNL Gigel Ştirbu, i-a trimis directorului interimar al TVR, Doina Gradea, solicitarea de a veni în faţa comisie pentru a da explicaţii în contextul în care TVR a difuzat interviul cu Sebastian Ghiţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.