Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputaţi UKIP, implicaţi într-un nou scandal legat de remunerarea asistenţilor lor

ukip

Zece eurodeputaţi din Partidul pentru Independenţa Marii Britanii (UKIP, eurosceptic), printre care Nigel Farage, sunt bănuiţi de Parlamentul European că au folosit incorect sute de mii de euro pentru plata asistenţilor lor, care nu ar fi lucrat în mod real în cadrul instituţiei menţionate, relatează joi cotidianul britanic The Guardian şi AFP. Serviciile de specialitate ale PE au evaluat la peste 580.000 de euro suma totală pe care respectivii eurodeputaţi vor trebui să o ramburseze întrucât activitatea reală a asistenţilor lor, remuneraţi dintr-o sumă forfetară disponibilă pentru fiecare deputat european, nu a avut practic legătură cu mandatul european al angajatorilor lor, ci cu activităţile naţionale ale UKIP.

Potrivit publicaţiei britanice, Nigel Farage şi colegul său Raymond Finch vor trebui să ramburseze echivalentul a 84.000 de lire sterline, sumă folosită pentru remunerarea activităţii asistentului lor comun, Christopher Adams, membru al UKIP. Regulamentul Parlamentului European prevede că asistenţii europarlamentari cu normă întreagă nu au voie să desfăşoare o activitate plătită pentru un partid politic naţional şi că asistenţii part-time trebuie să aibă şi un al doilea loc de muncă.

Fiecare dintre cei 751 de membri ai Parlamentului European are dreptul la suma de 23.400 euro lunar pentru remunerarea personalului angajat la biroul din Bruxelles şi în ţara de origine, la care se adaugă 4.342 euro lunar cheltuieli pentru birou. Pe lista eurodeputaţilor vizaţi de noua anchetă internă a PE se află şi Paul Nuttall, liderul UKIP. De asemenea, soţia lui Nigel Farage care a lucrat ca asistentă a altui eurodeputat UKIP se află printre cei opt asistenţii europarlamentari implicaţi în acest nou scandal şi ale căror contracte au fost suspendate. ''Vom face apel după toate aceste acuzaţii'', a reacţionat un purtător de cuvânt al UKIP, care a evocat ''caracterul vindicativ'' al administraţiei Parlamentului European în contextul post-Brexit. ''Suntem aici din 1999 şi am respectat cu stricteţe regulile Parlamentului European, existând foarte puţine probleme'', a adăugat el, conform Agerpres.

Acest nou scandal survine cu două săptămâni înainte ca Parlamentul European să înceapă reţinerea unei părţi din salariul eurodeputatei franceze Marine Le Pen, lidera Frontului Naţional, pentru a recupera suma de 339.000 euro. În urma unei anchete, Oficiul european de luptă anti-fraudă (OLAF) a ajuns la concluzia că suma ar fi trebuit să fie folosită pentru remunerarea a doi asistenţi europarlamentari, care însă au lucrat integral pentru FN.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.