Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputatul Eugen Tomac: Set de recomandări al Comisiei Europene pentru gestionarea crizei energetice

facebook.com
Eugen Tomac

CE a adoptat un set de recomandări pentru gestionarea crizei energetice, anunță eurodeputatul Eugen Tomac. „Într-un context politic incert, românii știu că au de plătit facturi uriașe la energie, în timp ce guvernanții par că sunt interesați mai mult de lupte ce țin de propriile orgolii”, spune el, potrivit Mediafax.

„Întreaga Europă se confruntă cu o creștere record a prețului energiei care amenință redresarea economică post-pandemie. Comisia Europeană a adoptat astăzi un set de recomandări pentru gestionarea crizei energetice”, scrie pe Facebook Eugen Tomac.

El precizează că Uniunea Europeană vine în sprijinul statelor și propune măsuri ce pot fi implementate imediat la nivel național, printre care acordarea de sprijin pentru venit consumatorilor afectați (inclusiv plata parțială a facturilor), acordarea de ajutoare întreprinderilor sau industriilor, scăderea temporară a taxelor și amânarea plăților facturilor la energie.

„De asemenea, Comisia propune și direcții de acțiune pe termen lung, precum investiții în energia regenerabilă și crearea unor rețele paneuropene – măsuri ce fac parte din Planul tranziției verzi. Într-un context politic incert, românii știu că au de plătit facturi uriașe la energie, în timp ce guvernanții par că sunt interesați mai mult de lupte ce țin de propriile orgolii decât de siguranța cetățenilor”, conchide Tomac.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.