Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputatul Negrescu (S&D) explică miza alegerilor pentru Parlamentul European de anul viitor

Parlamentul European
Victor Negrescu

Chestor al Parlamentului European, cea mai importantă funcție deținută de România în legislativul european, eurodeputatul social-democrat Victor Negrescu a explicat pentru stiripesurse.ro miza alegerilor pentru Parlamentul European din 9 iunie 2024.

Jurnalist: Parlamentul European a devenit în ultimii ani o instituție tot mai importantă pentru România. Chiar dumneavoastră ați reușit să schimbați regulamentele pentru modificarea PNRR, ați inițiat o rezoluție pentru aderarea României la spațiul Schengen și ați obținut fonduri europene suplimentare pentru țara noastră. Care este adevărata miză a alegerilor pentru Parlamentul European?

Negrescu (S&D): Alegerile pentru Parlamentul European sunt deosebit de importante pentru definirea modului în care va arăta Uniunea Europeană pe viitor, dar și ținând cont de felul în care ne dorim ca România să fie reprezentată la Bruxelles.

Instituția noastră a devenit una cheie în procesul decizional european și am reușit, așa cum ați arătat și dumneavoastră, să facem lucruri importante pentru România.

Pe lângă cele deja menționate, am inițiat, cu sprijinul Grupului S&D și a delegației române social-democrate în Parlamentul European, proiecte pilot în valoare de aproape 100 de milioane de euro, am obținut resurse în plus pentru fermierii români sau am reușit alocarea de fonduri europene suplimentare pentru compensarea efectelor secetei sau inundațiilor.

Imaginați-vă ce dezastru ar fi pentru România ca să trimită la Bruxelles din nou oameni politici care doar să țipe și să ne facă țara de râs. Românii au mai trimis la Parlamentul European extremiști de la PRM sau PNG, care nu au făcut absolut nimic pentru țara noastră.

Nu ne mai permitem acest lux. Ne trebuie oameni profesioniști, care știu cum funcționează instituțiile europene, întrucât în mandatul viitor vom discuta despre un altfel de buget european, de schimbarea regulilor europene și modificarea ponderii fiecărui stat în procesul decizional european. Mai exact, dacă nu vom avea oamenii potriviți la Bruxelles, asta o să coste România foarte mulți bani.

Jurnalist: Corect. Care este atunci, domnule eurodeputat, soluția?

Negrescu (S&D): Nu îmi permit să dau lecții, dar noi, social-democrații din Grupul S&D, credem că este nevoie de o schimbare reală și serioasă la nivel european.

După ce Comisia Europeană a fost condusă în ultimii ani doar de către reprezentanții dreptei, este timpul să avem o comisie social-democrată, iar pentru asta ne trebuie o reprezentare mai consistentă în Grupul S&D. Astăzi, noi suntem al doilea dintre cele șapte grupuri politice din Parlamentul European și probabil cel care a susținut cel mai mult România.

De exemplu, cu ocazia celor două rezoluții de sprijin pentru aderarea României la spațiul Schengen din actuala legislatură, doar eurodeputații din Grupul S&D au votat în unanimitate pentru țara noastră. Grupurile politice eurosceptice, anti-europene sau de dreapta din Parlamentul European au avut mulți europarlamentari care au votat împotriva României.

Grupul S&D susține în acest context nevoia unei Europe mai sociale, echitabile și care respectă fiecare stat membru și fiecare cetățean european în parte. Doar printr-o schimbare de paradigmă prin care Uniunea Europeană oferă siguranță, protecție și soluții adecvate la provocările cu care ne confruntăm am putea să recâștigăm încrederea cetățenilor.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.