Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputatul PSD Răzvan Popa: Weber, un campion al dezbinării. A transformat popularii europeni in populiștii europeni

arhiva personala
Razvan Popa

Dacă discursul președintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, despre Starea Uniunii Europene a fost unul echilibrat, liderul europarlamentarilor populari s-a folosit, în schimb, de prilej pentru a-și face campanie pe seama României, lansând atacuri incorecte la adresa țării noastre, consideră eurodeputatul PSD Răzvan Popa. România îndeplinește toate condițiile pentru a fi admisă în spațiul Schengen, iar Grupul PPE nu trebuie să transforme acest drept al României în temă de campanie electorală, adaugă acesta.

Răzvan Popa consideră că discursul președintelui Juncker a punctat adevăratele probleme și obiective ale Uniunii Europene, cu accent pe câteva de mare interes pentru România: nevoia de mai multă solidaritate și mai puține bariere; necesitatea de a reduce decalajele și disputele în interiorul UE. Eurodeputatul PSD atrage atenția însă că Manfred Weber, liderul europarlamentarilor PPE și aspirant la șefia viitoarei Comisii Europene, dovedește o viziune greșită despre UE, care poate stimula reacțiile populiste și naționaliste.

”Din păcate, Manfred Weber a avut din nou un discurs incorect față de România - acel tip de discurs care poate accentua faliile în interiorul UE și care poate oferi pretexte pentru abordări populiste și naționaliste. Domnul Weber a început o campanie agresivă pentru a se impune în cursa electorală și se folosește în mod indirect de România pentru a atrage atenție și suport. Un viitor președinte al Comisiei Europene trebuie să fie un lider unificator, nu un campion al dezbinării și etichetărilor nedrepte. Dreptul României de a fi în Schengen nu trebuie sacrificat pentru interesele electorale ale celor din PPE!

În același timp, consider discursul președintelui Juncker ca fiind echilibrat și corect, punctând multe elemente importante pentru Uniunea Europeană. Apreciez în mod special accentul pus pe necesitatea de a crește solidaritatea între statele membre. Acesta este un deziderat pe care trebuie să îl aibă toate statele UE, pentru ca proiectul european să se consolideze, mai ales acum când Europa se confruntă cu mai multe crize. De asemenea, mesajul despre reducerea disputelor din interiorul UE este extrem de important”, susține Răzvan Popa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.