Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Eurodeputatul Victor Negrescu: Autoritățile din Transnistria nu pot bloca parcursul european al Republicii Moldova!

Facebook
Victor Negrescu

Eurodeputatul Victor Negrescu: Autoritățile din Transnistria nu pot bloca parcursul european al Republicii Moldova!

Eurodeputatul Victor Negrescu a arătat, în plenul Parlamentului European, faptul că parcursul european al Republicii Moldova nu poate fi blocat de autoritățile din Transnistria, în contextul în care Republica Cipru este membru deplin al Uniunii Europene de la 1 mai 2004, în ciuda disputelor interne cu care se confruntă statul insular.

”Povestea europeană a Ciprului arată că totul este posibil și că Uniunea Europeană permite statelor să trăiască în pace și să depășească momentele cele mai dificile.

De altfel, sunteți un model pentru viitoarea aderare a Republicii Moldova la UE.

Dacă Cipru a reușit să treacă peste diviziunile sale interne, atunci nici parcursul european al Republicii Moldova nu poate fi oprit de interesele meschine ale autorităților din Transnistria.

Profit de ocazie pentru a solicita ferm începerea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și punerea fondurilor de pre-aderare la dispoziția acestui stat”, a menționat eurodeputatul social-democrat, Victor Negrescu.

În încheierea intervenției sale, reprezentantul României în Parlamentul European a evidențiat necesitatea asigurării stabilității în regiune și importanța consolidării unității europene.

”Provenind dintr-o țară care asigură protecția frontierelor externe ale UE și care are o relație tradițional bună cu Turcia, înțeleg perfect provocările pe care le are de gestionat Cipru și nu putem decât îndemna la adoptarea unor poziții comune care să asigure soluții reale și stabilitatea în regiune.

Trebuie să reunificăm Europa în jurul valorilor noastre democratice și respectului reciproc, și să înțelegem că subiectele importante de pe agenda fiecărui stat trebuie să devină teme de interes pentru întreaga Uniune”, a conchis europarlamentarul român.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.