Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa, încotro? În timp ce CEDO obligă România să ocrotească cuplurile gay, Norvegia încurajează femeile să facă mai mulți copii

BFMTV
casatorii gay

Demografia este o problemă în toată Europa, atât în Vest, cât și în Est. Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO) a condamnat în acest context marţi România pentru refuzul de a recunoaşte legal uniunea cuplurilor de acelaşi sex, ţara încălcând astfel drepturile acestora. În hotărârea sa în cazul Buhuceanu şi alţii contra României, Curtea cu sediul la Strasbourg a decis cu cinci voturi pentru şi două împotrivă, că a existat o încălcare a Articolului 8 din Convenţia Europeană a Drepturilor Omului care prevede „dreptul la respectarea vieţii private şi de familie" (continuarea aici). În altă parte din Europa, în Norvegia, ministrul pentru copii și familie, Kjersti Toppe, cere o creștere drastică a nașterilor în țara sa.

Media trebuie să crească la 2 în loc de 1,41 copii pe femeie, cât este în prezent. Ministrul Toppe a declarat acest lucru într-un interviu acordat VG. Ea are mai multe idei pentru a crește numărul de copii într-o familie.

"Trebuie să discutăm aranjamente mai radicale pentru familiile cu copii din Norvegia", spune Toppe. "Poate fi destul de dificil atunci când îmbătrânesc și voi îmbătrâniți, pentru că cine mai rămâne să conducă roțile în societate?", spune Toppe, mamă a șase copii. Ea se referă la copilăria sa ca fiind "cei mai bogați ani din viața mea". Ministrul propune următoarele măsuri pentru a accelera rata natalității:

  1. Consolidarea finanțelor studenților și ale altor persoane.
  2. Scutiri fiscale pentru familiile care au mai mult de doi copii
  3. Creșterea alocației pentru copii
  4. Ea spune că statistica actuală de 1,41 copii pe femeie este cea mai scăzută din 1970 încoace. Dacă această situație va continua, populația țării se va reduce drastic.

Reacția Bisericii Ortodoxe Române după ce CEDO a decis ca România trebuie să recunoască și să ocrotească familiile homosexuale: Nu putem fi obligați la așa ceva.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.