Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa, îngrozită de azilele din România. Scrisoarea trimisă ministrului Muncii: Nu acceptăm maltratarea celor vulnerabili

realitatea.net
azil voluntari

Europa este îngrozită de modul în care sunt tratați bătrânii, dar și persoanele cu dizabilități din centrele din România. Îngrijorarea pentru acești oameni a fost exprimată de comisarul european pentru drepturi sociale, Nicolas Schmit, într-o scrisoare către ministrul muncii, în care mai spune că astfel de fapte nu sunt acceptate în Uniunea Europeană.

"Folosesc această ocazie pentru a-mi exprima îngrijorarea profundă cu privire la evoluția legată de maltratarea foarte gravă a persoanelor în vârstă și a persoanelor cu dizabilități. Comisia a fost îngrozită de această situație dramatică, deoarece nu acceptăm maltratarea persoanelor vulnerabile în UE. Îmbunătățiri și acțiuni mai concrete trebuie realizate în domeniul dezinstituționalizării persoanelor cu dizabilități și al furnizării de îngrijiri de înaltă calitate, la prețuri accesibile, pe termen lung în România", este mesajul transmis de comisarul european Nicolas Schmit în scrisoarea adresată ministrului Muncii, Simona Bucura-Oprescu, conform Digi24.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.