Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Europa lovită rău la buzunar de conflictul Israel-Hamas: Două mari companii navale întrerup transporturile prin Marea Roșie. Noua rută prin Sudul Africii

cbc
petrolier, marea rosie

Europa lovită rău la buzunar de conflictul Israel-Hamas: Două mari companii navale întrerup transporturile prin Marea Roșie

Două mari companii navale din Europa au decis să întrerupă transporturile prin Marea Roșie din cauza atacurilor efectuate de rebelii din Yemen asupra navelor comerciale, anunță Mediafax.

Compania germană de transport de containere întrerupe transporturile la Marea Roșie, potrivit Sky News

Linia germană de transport de containere Hapag-Lloyd a anunțat vineri că oprește transporturile prin Marea Roșie până pe 18 decembrie.

Luni, compania va decide dacă va prelungi măsura. Decizia a fost luată după ce una dintre navele sale a fost avariată de o dronă în apropierea Yemenului.

Maersk, altă mare companie navală din Danemarca, a anunțat anterior că a întrerupt toate transporturile de containere prin Marea Roșie.

Compania a instruit toate navele sale care urmau să treacă prin strâmtoarea Bab al Mandeb să-și întrerupă călătoria „până la noi ordine”.

Militanții Houthis din Yemen, aliați ai Iranului, au anunțat că vor ataca toate navele care au legături cu Israel. În ultimele zile, mai multe vapoare au fost atacate de oameni înarmați sau cu ajutorul unor drone și rachete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.